▶ MARC SERRA, regidor del Districte de Sants-Montjuïc
“Hem aturat totes les inversions per atendre les necessitats d’aquesta crisi”

Entrevista en profundidat al cap del govern del Districte. Marc Serra critica la "manca de sensibilitat" del jutge que no ha volgut ordenar el desallotjament del local ocupat per presumptes delinqüents a la plaça Joan Pelegrí

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
“Hem aturat totes les inversions per atendre les necessitats d'aquesta crisi”
/
Foto: Jaime Gaixas

Tota planificació de les inversions al barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc i a la ciutat de Barcelona està en l’aire en aquests moments per culpa de la pandèmia. En una entrevista en profunditat a Ràdio Hostafrancs, el regidor del Districte, Marc Serra, parla de “situació d’emergència”, que ha alterat l’estat de les finances municipals i les previsions d’inversió. “La crisi ha afectat la ciutadania i també ha afectat l’Ajuntament. Fins ara teníem uns comptes molt sanejats però hi ha hagut un impacte molt gran, no només per l’increment de la despesa social sinó també per un descens dels ingressos”, explica el regidor.

Han quedat en suspens, de moment, projectes com la continuació de la Superilla d’Hostafrancs, que ja estava definit o totes les propostes llançades per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius. Entre aquestes propostes hi havia demandes recurrents de part del veïnat d’Hostafrancs com l’arranjament del carrer 26 de gener.

“El que hem fet ha estat aturar totes les inversions i quan s’aclareixi la profunditat d’aquesta crisi podrem, de forma responsable, tornar engegar la màquina de licitació de projectes i inversions”, afirma Marc Serra.

El regidor posa en valor l’ampliació del pressupost municipal aprovada aquest divendres en el Consell Plenari de la Casa Gran, amb la dotació d’un fors de 90 milions d’euros per combatre la crisi social i econòmica.

La difícil compatibilitat entre festes majors i pandèmia

L’entrevista es va fer aquest dijous 23 de juliol, poques hores abans que la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants comuniqués oficialment la suspensió de la celebració d’enguany. Sobre la festa major d’Hostafrancs, el regidor admet que “encara és d’hora per poder definir què passarà”. Considera, en tot cas, que l’Associació de Veïns d’Hostafrancs ha pres “una bona decisió” anul·lant aquest any l’acte del pregó. “Ara hem de veure com queda la resta de la programació de la Festa Major”, afegeix

El cas del grup de delinqüents que ocupa un local a la plaça Joan Pelegrí

Marc Serra es mostra molt crític amb l’actuació del jutge que porta la causa penal per l’ocupació del local de la plaça de Joan Pelegrí des del que actua un grup d’homes joves que es dediquen al robatori i al furt al barri. El Districte s’ha personat en la causa i ha demanat al jutge que ordeni el desallotjament del local com a mesura cautelar. Però el jutge ha rebutjat la petició i manté el desallotjament s’ha de tramitar per la via civil.

“És una decisió que no entenem”, diu el regidor. “Allà hi ha un problema que va més enllà d’una ocupació que es podria resoldre per la via civil. Allà hi ha un problema penal. S’haurien d’acumular totes les denúncies dins de la causa penal que ja està havent-hi per possible tràfic de drogues, presumptes furts i robatoris”, conclou. El regidor de Sants-Montjuïc destaca que els Mossos d’Esquadra treballen amb la tesi que aquests nois actuen com “un grup criminal organitzat” .

Marc Serra, que és jurista, es queixa de la “manca de sensibilitat i d’empatia” d’alguns jutges quan sorgeixen situacions conflictives com la de la plaça Joan Pelegrí. Considera “democràticament perillós” el marge d’interpretació que es dona als jutges a l’Estat espanyol, i considera que existeix un problema “de formació” dels jutges i de “vincle amb la realitat social”, en el sistema judicial espanyol.

El cas de la plaça Joan Pelegrí és, segons Serra, un exemple d’aquest problema: “Ho teníem molt ben construït però el jutge s’està mostrant resistent. Això ens preocupa perquè els que acaben afectats per aquesta situació no és el jutge que anirà cada dia tranquil·lament a casa seva, a un altre barri, i són els veïns d’Hostafrancs els que han d’aguantar dia a dia aquest problema”, opina el regidor.

Suport a la reivindicació de l’eix Creu Coberta, sobre l’accessibilitat del metro a Plaça Espanya

El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, considera “un error” que el projecte de la Generalitat per donar accessibilitat a les estacions de metro de les línies 1 i 3 a la plaça d’Espanya hagi prioritzat l’accessibilitat de la sortida pel centre comercial les Arenes en detriment de l’accés més proper al carrer de la Creu Coberta i a l’eix comercial. El regidor afirma que “s’ha de replantejar” el projecte. “Coincideixo al 100% amb l’anàlisi que fa l’Associació de Comerciants de Creu Coberta”, diu Serra. L’Ajuntament ha traslladat al departament de Territori i Sostenibilitat el seu “malestar i el suport a la petició de l’eix comercial”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open