Desallotjat i tapiat el local ocupat de la plaça Joan Pelegrí

Un incendi ocasionat durant una baralla entre els ocupants ha fet intervenir la Guàrdia Urbana i els Bombers que han determinat l'estat d'insalubritat del lloc

RÀDIO HOSTAFRANCS
Desallotjat i tapiat el local ocupat de la plaça Joan Pelegrí
/
Una brigada municipal tapiant el local de la plaça Joan Pelegrí que ha quedat en situació d’insalubritat, segons han determinat els Bombers | Foto: Ràdio Hostafrancs

 

El malson s’ha acabat. Després de tres mesos d’atracaments i robatoris protagonitzats per un grup d’homes joves que ocupaven un local de la plaça de Joan Pelegrí, finalment aquest diumenge 26 de juliol, a primera hora del matí, el local ha estat desallotjat per la Guàrdia Urbana i tapiat per una brigada de serveis municipals. El desenllaç ha estat un incendi, provocat per alguns dels ocupants del local quan mantenien una baralla, aproximadament a les sis del matí. Els Bombers han actuat per extingir l’incendi, i la Guàrdia Urbana ha obligat a marxar els ocupants del local. No hi ha hagut ferits ni detinguts, però el local ha quedat en situació no habitable, segons han determinat els Bombers de Barcelona.

Un cop extingit l’incendi, un grup de veïns ha aprofitat per treure de l’interior tot el material acumulat pels ocupants, material que, posteriorment ha estat retirat de la plaça pels serveis municipals de neteja.

Diversos residents al mateix edifici on hi ha el local ara precintat han expressat a Ràdio Hostafrancs el seu agraïment als cossos policials -Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana que han mantingut presència continuada a la plaça des que es va detectar aquesta ocupació que ha estat focus de furts, robatoris i atracaments. De la mateixa manera, valoren positivament el suport que han trobat per part del Districte, de l’Associació de Veïns, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, el col·lectiu gitano d’Hostafrancs o altres entitats com Ràdio Hostafrancs.

El jutge que portava el cas d’aquesta ocupació no havia considerat urgent ni necessari accelerar el desallotjament del local. Ara, un cop bloquejat l’accés, el local torna a estar a disposició dels seus propietaris.

Imartge recollida per una veïna de l’edifici de la plaça Joan Pelegrí que on hi ha el local que ha estat ocupat per un grup de delinqüents durant tres mesos
Imatge cedida per una veïna de la plaça Joan Pelegrí que mostra l’estat en què ha quedat el local ocupat després de l’incendi.

Articles relacionats

1 comentari

  1. Me parece excelente q se limpie, los lugares insalubres, ahora bien… Cuando toca hacerlo en la calle M Deu D. Port, creo 10 años de denuncias, de los vecinos, documentadas y de una resolución a favor pr q hicieran lo necesario pr su limpieza del Sindic de Greuges.. No se ha realizado nada. Y han pasado 4 años…
    ! Ah! Si se ha hecho algo, ahora aun hay más basura acumulada, como q no entran ni ocupas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open