Instal·len coixins berlinesos per facilitar el compliment del límit 30

El sistema s'ha aplicat ja a la carretera de la Bordeta

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
Instal·len coixins berlinesos per facilitar el compliment del límit 30
/
Imatge: betevé

 

D’acord amb el decret aprovat per l’Ajuntament a començament del mes de març, a totes les vies secundàries de la ciutat s’hi ha de circular com a màxim a 30 quilòmetres per hora. Per garantir que els conductors no s’excedeixen de velocitat, s’estan col·locant reductors de velocitat, altrament coneguts com a coixins berlinesos. A més, s’aplicaran un seguit de mesures -com incorporar radars, passos de vianants elevats i millorar la senyalització- per garantir el compliment de les normes de circulació en aquestes vies. Els carrers afectats per aquesta restricció pertanyen a la xarxa secundària de la ciutat, tant si tenen un carril o més d’un per sentit. La carretera de la Bordeta és un dels espais intervinguts sumant-se a l’eix Creu Coberta – Sants, que té la limitació a 30 km/h des de l’inici d’any.

La mesura ha estat aplaudida sobretot per motoristes, ciclistes i conductors de patinet, que sovint pateixen per la seva seguretat a l’hora de circular.

Els coixins berlinesos són l’elevació parcial de la calçada, de manera que els vehicles de dues rodes i els autobusos hi poden passar, però no els turismes, que es veuen obligats a reduir la velocitat. S’anomenen coixí berlinès perquè es van implantar inicialment a la ciutat de Berlín.

L’Ajuntament preveu que a finals de 2021, un 75 % dels carrers de la ciutat es regeixin per aquesta restricció. Les intervencions per reconvertir 212 quilòmetres de via duraran fins al 2021. La reconversió d’aquestes vies busca reduir la sinistralitat i la gravetat de les lesions dels accidents. A finals del 2020 hi haurà un total de 112 quilòmetres de carrers 30, i s’arribarà al 67,7 % de la longitud total de les calçades.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open