Barcelona retira la Medalla d’Or de la ciutat a Joan Carles de Borbó

L'Ajuntament ha aprovat la declaració institucional que també reprova el govern espanyol per la gestió de la fugida del rei emèrit. ERC i JxCat hi han votat a favor, Barcelona en Comú s'ha abstingut, mentre que el PSC, PP i Cs hi han votat en contra

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
Barcelona retira la Medalla d'Or de la ciutat a Joan Carles de Borbó
/

 

L’Ajuntament de Barcelona retirarà la Medalla d’Or a Joan Carles de Borbó i reprova el govern espanyol per la gestió de la seva fugida. Així es recull en la declaració institucional aprovada en el ple extraordinari del Consell Muncipal celebrat aquest dijous 27 d’agost. La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables dels 10 regidors d’Esquerra Republicana i els 5 de Junts per Catalunya. Barcelona en Comú s’ha abstingut. El PSC, Ciutadans i el PP hi han votat en contra. El grup Barcelona pel Canvi, format per Manuel Valls i una regidora no ha volgut participar en el ple.

La declaració institucional aprovada avala retirar la distinció al rei emèrit i reprovar el govern espanyol pel que consideren que ha estat una col·laboració per facilitar la sortida de Joan Carles de l’Estat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha justificat l’abstenció perquè no s’ha retirat el punt en què es reprova el govern espanyol per la “col·laboració necessària” en la sortida del rei emèrit de l’Estat.

Des del seu compte oficial de Twitter, la formació de l’alcaldessa, Barcelona en Comú ha piulat el següent: “Per democràcia i republicanisme denunciem la corrupció de la monarquia i donem suport a la retirada de la Medalla d’Or al rei emèrit. Però rebutgem les pràctiques electoralistes de JuntsxCat i ERC que busquen dividir en un moment on necessitem construir majories republicanes”

 

Cs, PP i PSC han argumentat que hi ha altres debats més necessaris en el moment actual. ERC i JxCat, per la seva banda, han carregat contra PSC i BComú pels seus vots

La sessió s’ha pogut fer en virtut d’un informe favorable dels serveis jurídics del consistori, que han desestimat els recursos de Ciutadans i Barcelona pel Canvi per evitar que se celebrés.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open