El poliesportiu de l’Espanya Industrial i espais públics, a disposició d’escoles i instituts

L'Ajuntament acorda amb el Consorci d'Educació els punts on es podran fer classes si la pandèmia de la Covid-19 ho fa necessari

Per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels centres educatius de Sants-Montjuïc 10 equipaments públics i 18 espais exteriors perquè puguin ser utilitzats com a espais educatius. A tota la ciutat són 73 equipaments i 159 jardins, places o altres ubicacions a la via pública. En el cas d’Hostafrancs, els espais on es podrien fer activitats educatives si fos necessari són el parc de l’Espanya Industrial, el poliesportiu ubicat en el mateix parc i els jardins Aramon i Serra.

El Consorci d’Educació de Barcelona, integrat per l’Ajuntament i la Generalitat, conjuntament amb responsables dels districtes i de les àrees municipals han estat treballant des del mes de maig, per determinar quins punts de la ciutat podrien ser utilitzat com a espais d’extensió educativa per garantir l’educació presencial dels infants i adolescents.

El resultat d’aquesta feina permetrà donar resposta als 44 centres educatius que havien sol·licitat més espais interiors per fer-hi activitats lectives i als 117 centres que havien demanat espais exteriors per a realitzar activitats a l’aire lliure.

A Sants-Montjuïc, a més dels espais ja esmentats, es podran fer classes a la Lleialtat Santsenca, les Cotxeres de Sants, la Ludoteca Olzinelles, el Centre Catòlic de Sants, el Centre Cívic El Sortidor, l’Espai 12@16, la Fundació Miró (i els seus jardins), l’Institut Bosc de Montjuïc (i el seu pati) i el poliesportiu de la Bordeta. També es podran fer activitats educatives a la plaça de la Farga, els jardins de Can Mantega, la plaça de l’Olivereta, els jardins de Walter Benjamin, el Camp de Futbol de la Satalia, el de la Bàscula, l’Estadi Olímpic, els jardins de les Tres Xemeneies, Can Batlló i els jardins de Can Farrero.

S’ha creat una oficina de coordinació d’escoles amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci Sanitari, el Consorci d’Educació i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, que vetllarà per la implantació de mesures de prevenció, les proves a l’alumnat i professorat, alhora que farà el seguiment i valoració general de la comunitat educativa i particular de cada centre i intervencions si hi ha casos de Covid-19.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open