Rutes per conèixer la història de les botigues de Creu Coberta

Cada divendres i cada dissabte, fins al 14 de novembre, s'explica de forma teatralitzada com era el comerç del barri des d'abans de l'Exposició Universal de 1929

D’esquerra a dreta: Anna Ester i Àgia Luna, dues de les protagonistes de la ruta històrica pel comerç de Creu Coberta organitzat per ‘Artixoc’ | Foto: Ràdio Hostafrancs

 

‘Viatge a la botiga de l’àvia’ són rutes històriques per descobrir tant el patrimoni comercial com les riqueses humanes del barri. Es tracta d’un projecte creat per Artioxc amb suport municipal a través de Barcelona Activa. Les rutes, que es fan tots els divendres i dissabtes fins al 14 de novembre, se centren al carrer de la Creu Coberta, el carrer principal d’Hostafrancs, que ressegueix l’antiga carretera Reial, un dels traçats de l’antiga Via Augusta romana.

De forma teatralitzada, s’ofereix a les persones que participin en aquestes rutes un viatge al passat, recuperant els sabors i les olors que envoltaven la Creu Coberta i la Carretera de Sants just abans de l’Exposició Universal de 1929. També s’explica la història dels negocis familiars més emblemàtics de Creu Coberta i els fets històrics dels quals han estat testimoni les botigues del barri.

Les rutes es programen per als divendres a les 18.30 h i dissabtes a les 10 h. Per assistir-hi, cal inscriure-s’hi prèviament a través del web. El punt de partida és el Meeting Point de Creu Coberta (a tocar de la plaça d’Espanya). Les visites són interactives i inclouen disfressa per als petits, tast de productes i copa de cava. Es disposa de servei d’àudio en català, castellà, francès i anglès.

Enric Lizano i Àgia Luna, integrants del grup ‘Artixoc’, poc abans de representar el seu paper d’actors-guia en el ‘Viatge a la botiga de l’àvia’ | Foto: Ràdio Hostafrancs
El ‘Meeting Point’ és el punt de trobada per a les persones inscrites per fer la ruta històrica pel comerç de Creu Coberta | Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close