Ball de Rams sota cobert i amb mascaretes

La dansa tradicional de la Festa Major d'Hostafrancs passa la prova d'adaptació a la pandèmia

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
Ball de Rams sota cobert i amb mascaretes
/

 

El tradicional ‘Ball de Rams’, recuperat des de fa més de dues dècades per lEsbart Ciutat Comtal, és una de les activitats que enguany s’ha vist alterada per la pandèmia i s’ha hagut d’adaptar a les mesures destinades a evitar contagis. Dissabte 3 d’octubre el Ball de Rams es va haver de fer al Casinet d’Hostafrancs i no a la plaça Joan Pelegrí com és habitual. Estava previst que el ball i l’actuació de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona tinguessin lloc al pati del Casinet, però dissabte al matí bufava molt de vent i no es donaven les condicions adequades per a la bona feina dels músics de la Cobla. Així doncs, que el Ball de Rams es va fer sota cobert, dins de la sala gran del Casinet.

Tot plegat ha estat “un repte”, com va dit a Ràdio Hostafrancs el coreògraf Lluís Calduch, impulsor de la recuperació d’aquest ball tradicional. “Hem tingut clar que la cultura ha de tirar endavant i en cap moment no ens hem plantejat anul·lar el Ball de Rams, sinó adaptar-lo”, ha explicat Calduch.

D’acord amb les mesures de seguretat, el Ball de Rams s’ha fet enguany només amb parelles convivents i adaptant la coreografia de manera que les diferents parelles evitessin el contacte físic entre elles. Tots els participants han dansat amb mascaretes.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open