Tardor de teatre al Casinet d’Hostafrancs

Entre octubre i desembre, 6 espectacles teatrals dins del circuit de cultura als barris 'Barcelona Districte Cultural'

Aquesta tardor, el circuit de cultura als barris ‘Barcelona Districte Cultural’ organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, converteix el Casinet d’Hostafrancs en una sala de teatre amb programació regular, sempre en dijous. El primer dels espectacles es presentarà dijous 8 d’octubre a les 20 h. Es tracta de l’obra ‘Ramon’, de la companyia Eòlia, que aborda el tema de l’Alzheimer.

El dia 15 d’octubre serà el torn de ‘El mal morir‘, d’Adrià Olay. Aquest espectacle que té com a protagonista un home que pateix un càncer terminal, estava programat inicialment per la primavera passada però es va haver d’ajornar en arribar el confinament.

‘Les coses excepcionals’ (dijous 22 d’octubre a les 20 h). La companyia Sixto Paz, amb l’actor Pau Roca al capdavant, presenta aquesta obra de Duncan Macmillan que ens recorda totes les coses per les quals paga la pena viure: coses que ens passen, les que ens empenyen i les que ens aturen, les que ens conviden a participar-hi o les que volen ser contemplades… Coses excepcionals que fan que la vida sigui excepcional…

‘Ocaña, reina de las Ramblas’ (dijous 5 de novembre a les 20 h) Aquest muntatge de l’Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBNC) homenatja la figura de José Pérez Ocaña, figura mítica de la Barcelona dels anys 70, defensor de les llibertats (les del col·lectiu LGTBI, que encara ningú havia batejat així, però no només) tot recordant alguns moments de la seva vida a través d’imatges que l’evoquen, anècdotes que el ressusciten i músiques que ens el tornen tan present com quan passejava Rambla amunt i avall amb el seu ventall, els seus talons i les seves faldilles.

‘Las gallegas’ (dijous 19 de novembre a les 20 h) La companyia Lolita Corina presenta aquesta funció que fa humor de la mort, que mata els tòpics i els enterra, que crema amb un somriure els llocs comuns i desenterra la nostra millor arma per a la supervivència: el somriure, l’humor, la ironia… Las gallegas són dues i estan mortes, però no ho saben. Han acudit al seu funeral convençudes que és el funeral d’algú altre a qui han anat a plànyer, però no és així.

‘Ritos de amor y guerra’ (dijous 3 de desembre a les 20 h) Un grup de 20 dones creadores analitzen des de l’escenari, amb un treball interpretatiu basat en el gest i ancorat en la ironia, com alguns estereotips inventats per a les dones han provat de devorar-ne la identitat i han donat ales a petites i grans violències íntimes i socials contra la meitat de la població.

Clown ‘eMe’ (dijous 10 de desembre a les 20 h) Carlo Mô és un pallasso amb més de vint anys d’experiència sobre els escenaris. Sap anar de la innocència fins a la bogeria en un viatge que sempre té retorn perquè sempre s’acompanya d’un somriure: el del públic.

Per assistir als espectacles cal reservar-ne les entrades amb antelació i respectar les mesures de seguretat i prevenció, que s’adequaran a les recomanacions sanitàries vigents, com la reducció de l’aforament, l’ús obligatori de mascareta i l’entrada i sortida esglaonada dels espectadors.

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open