El Districte posarà en marxa una ‘botiga tester’ i impulsarà la venda de proximitat a domicili

El pla de xoc de suport al comerç preveu algunes de les mesures proposades per l'Associació de Comerciants de Creu Coberta

La mesura de govern de suport al comerç que es presenta en el Plenari del Districte de Sants-Montjuïc aquest dijous preveu iniciatives que, en alguns casos, es posaran en marxa per primera vegada a la ciutat de Barcelona. Una de les 14 accions recollides en pla serà la creació d’una ‘botiga tester’, és a dir un local buit que l’Ajuntament posarà a disposició de projectes emprenedors de comerç i que es llogarà “per un temps limitat amb unes condicions que permetin avaluar la viabilitat del negoci”. Segons ha informat l’Ajuntament, aquesta acció es posarà en marxa amb una prova pilot que permetrà avaluar alhora la implantació a diferents barris de Sants-Montjuïc.

El model de ‘botiga tester’ és inèdit a Barcelona però funciona des de fa alguns anys a la ciutat de París. El mes de febrer passat, abans de declarar-se la pandèmia, el president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, ja va anunciar a Ràdio Hostafrancs la seva intenció de presentar aquesta fórmula de suport al comerç com una de les propostes d’inversió en el procés de Pressupostos participatius que havia impulsat l’Ajuntament. La situació derivada de la crisi sanitària ha deixat en l’aire les propostes dels pressupostos participatius, igual que ha passat amb altres projectes d’inversió municipals, però ara la idea d’apostar per algun local que actuï com a “incubadora” per a nous negocis reapareix a través del Pla de Xoc per al Comerç, els Mercats i la Restauració del districte de Sants-Montjuïc.

Servei general de repartiment a domicili

Una de les accions que planteja el pla és impulsar un servei mancomunat de repartiment a domicili. Aquest servei, destinat tant als eixos comercials com als venedors dels mercats municipals, vol afavorir que el comerç de proximitat també sigui competitiu en la venda a domicili. El govern del Districte ha previst un model d’intercooperació entre els diferents agents per contractar un servei de repartiment general a càrrec d’una entitat de l’economia social que asseguri unes condicions laborals, socials i ambientals dignes. Segons fonts municipals, l’objectiu és implementar aquest servei “el més aviat possible”

Microplataformes de distribució de mercaderies

El Districte també està estudiant la implantació de microplataformes de distribució de mercaderies per a proveir els comerços i establiments, de manera que es redueixi la congestió urbana i disminueixin les emissions contaminants.

La mesura de govern també preveu accions de formació destinades a millorar les competències digitals del comerç de proximitat. Segons dades municipals fins al setembre de 2020, 18 empreses del districte ja s’han beneficiat d’aquest servei.

El comerç constitueix una de les activitats econòmiques fonamentals de Sants-Montjuïc, amb un pes del 25% sobre el total de l’economia i és un dels principals sectors generadors d’ocupació.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off