Curs escolar amb “normalitat adaptada” a la pandèmia

Els centres educatius del barri d'Hostafrancs s'han adaptat fa la situació i, de moment, no han hagut d'aïllar cap grup

 

L’ escola Francesc Macià i l’institut Joan Coromines valoren positivament l’inici del curs malgrat la pandèmia de la Covid-19. Abans del començament de les classes, cada centre va haver d’elaborar un pla d’organització per garantir les mesures de seguretat, on els alumnes no tenen contacte amb els de les altres classes i cada grup té el seu espai a l’hora del pati.

Jordi Luengo, director de l’escola d’infantil i primària Francesc Macià expressa que, malgrat la incertesa dels primers dies, està satisfet del funcionament dut a terme fins ara. La nova distribució de l’espai per garantir les distàncies ha posat a prova la capacitat d’adaptació del professorat, que ha hagut d’organitzar els alumnes en aules més grans. És el cas de l’institut Joan Coromines, que ha reduït els grups de l’ESO a 20 persones. Pels grups de Batxillerat, de 30 persones, utilitzaran aules més amples com la sala d’actes, la biblioteca o la sala de tecnologia.

Javier Marsà, director de l’institut Joan Coromines, denuncia “manca de recursos” per part de l’Administració que, en comptes d’assignar més personal a l’institut, han eliminat la plaça d’una persona en pràctiques d’integració social. Malgrat la complexitat de la situació, els dos directors d’aquests centres destaquen la bona conducta dels infants i joves.

De moment, cap dels dos centres ha tingut cap cas positiu en coronavirus. Això fa que els directors es mostrin optimistes amb la situació, tot i que creuen que no s’ha d’abaixar la guàrdia.

L’escola Joan Pelegrí suspen les sortides del mes d’octubre

Davant l’empitjorament de la situació de la pandèmia i les noves mesures restricitves aplicades pel Govern, l’Escola Joan Pelegrí ha decidit suspendre totes les sortides i activitats previstes per al mes d’octubre. Aquesta suspensió afecta específicament les sortides de 2n, 3r i 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà del 15 d’octubre, i la sortida de 1r d’ESO i l’anada al teatre de 4t d’ESO del 22 d’octubre.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close