A les 9 tancat, a les 10 a casa

Durant les nits i fins a les 6 del matí només es permet estar al carrer per desplaçaments d'urgència o per feina si no és possible el teletreball

Confluència dels carrers Consell de Cent i Béjar, aquest diumenge a les 22 h | Foto: Ràdio Hostafrancs

El Govern de la Generalitat aplica el toc de queda, el confinament nocturn, a tot Catalunya des d’aquest diumenge. Es prohibeix sortir al carrer des de les 22 h i fins a les 6 h. Els establiments oberts al públic han de tancar a les 21 h perquè els ciutadans tinguin temps d’arribar a casa.

La ciutadania ha d’omplir un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que hagin de fer sortides per causes de força major.

Les excepcions permeses per no ser a casa entre les 22 h i les 6 h són les següents:

  • Desplaçaments per urgència, emergència o necessitat sanitària.
  • Anar a la farmàcia més propera a casa per adquirir medicaments.
  • Desplaçaments per motius laborals sempre que no sigui possible el teletreball.
  • Situacions d’urgència per atendre persones d’edat avançada, menors o dependents.
  • Retorn al lloc de residència.
  • Passejar el gos de 4 h a 6 h quan no es pugui fer fora del confinament nocturn.
  • Altres situacions d’urgència degudament justificades.

Multes de fins a 6.000 euros

També s’establiran les sancions previstes per saltar-se aquest confinament nocturn. Les multes oscil·laran entre els 300 i els 6.000 €, segons el grau de reincidència i si hi ha desobediència per part de l’infractor. Tant el Departament Interior com l’Ajuntament han reforçat els controls i vigilància nocturna de Mossos i de Guàrdia urbana als carrers de la ciutat per garantir el compliment del toc de queda.

Tots els comerços tancats a les 21 h

Les noves mesures fixades pel govern també preveuen que tots els establiments -excepte els culturals- que treballin de cara al públic tanquin a les 21 h. Això inclou comerços i el servei de menjar per emportar, que és el tot el que poden oferir a hores d’ara bars i restaurants, perquè de moment, han de mantenir els locals tancats al públic durant tot el dia. De moment el Govern no es planteja reobrir aquests establiments, ni tan sols de manera parcial. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el tancament de la restauració i la limitació d’aforament als comerços, així com la resta de restriccions aprovades fa una setmana, es revisaran un cop passin 15 dies des que van entrar en vigor (és a dir, la darrera setmana d’octubre) Mentrestant, els comerços mantenen la limitació de l’aforament al 30 %.

La cultura oberta fins a les 22 h

Les instal·lacions que acullin activitats culturals poden romandre obertes fins a les 22 h. Això inclou els establiments que requereixin venda anticipada i seients preassignats, bàsicament cinemes, teatres i auditoris. En canvi, la resta d’activitats considerades de lleure -també les esportives- hauran de finalitzar a les 21 h.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off