L’educació en el lleure també s’adapta per evitar contagis

Els esplais i caus d'Hostafrancs duen a terme les primeres activitats amb mesures de seguretat

RÀDIO HOSTAFRANCS
L'educació en el lleure també s'adapta per evitar contagis
/
Infants de l’AEiG Montserrat Xavier als campaments d’estiu | Font: educabarcelona

 

L’educació en el lleure inicia el curs amb els primers dissabtes de cau i esplai, adaptant-se a les mesures de distanciament social i fent les activitats amb mascareta. L’esplai La Lluna, situat a l’escola Joan Pelegrí, va iniciar l’activitat dissabte passat sense gaires complicacions. Daniel Dickinson, monitor de l’esplai, confessa que van poder desenvolupar el primer dia d’esplai amb normalitat gràcies a l’experiència d’haver fet un casal a l’estiu, en el qual hi havien participat moltes de les monitores.

Per dur a terme les activitats amb total seguretat, les entitats d’educació en el lleure han hagut d’elaborar protocols per protegir-se de la Covid-19. És el cas de l’Agrupament Escolta i Guia Montserrat Xavier, que feia cau cada dissabte als seus locals del carrer Leiva. Actualment només els pot utilitzar un grup cada setmana, i han redistribuït el lloc de trobada de les famílies perquè no es produeixin aglomeracions.

Alex Lebron, cap de l’Agrupament, explica que, per fer cau amb seguretat, han hagut d’eliminar el berenar per compartir, fan cau amb mascareta, es desinfecten les mans sovint i cada infant ha de portar el seu estoig amb material per fer les activitats.

Una de les problemàtiques amb la que es troben aquestes entitats és la manca d’infants a les activitats, que s’ha vist agreujada amb la situació de la Covid-19. Daniel Dickinson afirma que alguns infants que venien altres anys han deixat d’anar a l’esplai perquè la família ha preferit esperar a veure com es desenvolupen les circumstàncies de la situació, però en general no han notat una baixa d’infants molt gran.

Els monitors d’aquests esplais i caus volen fer valdre la seva tasca, ja que en alguns casos no es valora la importància que té. Segons Alex Lebron, “després de tot aquest temps on hem estat parats, tot ha canviat molt a les nostres vides i quan estem fent aquestes activitats en el lleure, tant als infants com als caps ens serveix per sortir d’aquesta situació tan estranya i agafar una mica d’alè per seguir endavant.”

Aquestes entitats del barri d’Hostafrancs fan una crida a les famílies del barri perquè apuntin als seus infants a l’esplai i el cau, ja que són espais segurs i, ara més que mai, necessaris per a l’educació.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open