La Guàrdia Urbana reforça la vigilància a parcs urbans, a Montjuïc i al litoral

L'Ajuntament vol evitar que la prohibició de sortir de la ciutat durant el cap de setmana provoqui aglomeracions als espais oberts

Foto: Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un reforç d’agents de la Guàrdia Urbana per fer control policial a 10 parcs de la ciutat i també al front marítim per fer complir les noves mesures restrictives davant la nova onada de contagis de coronavirus. Ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, qui no ha descartat acabar tancant parcs i platges de la ciutat “si s’hi supera l’aforament màxim”.

Tal com ha explicat Batlle, el dispositiu de la Urbana consistirà a fer patrullatges per “observar com funciona el compliment de les normes” en aquests espais. Arribat el cas, ha advertit el tinent d’alcalde de Seguretat, se sancionaran les persones que infringeixin la normativa.

El reforç de la presència policial, especialment al litoral barceloní i a la muntanya de Montjuïc, vol evitar les aglomeracions vistes els darrers caps de setmana.

Davant la prohibició de sortir de Barcelona el cap de setmana, Batlle reconeix que el clima convida a passar el dia en espais oberts, com platges, parcs i jardins. Ara això està permès, sempre que sigui en grups de menys de sis persones. Ara bé, demana “fer-ho amb civisme”. Per exemple, recorda que està prohibit menjar i beure a l’espai públic d’acord amb la resolució del Procicat

Batlle recorda que la situació epidemiològica actual “és greu” pel nombre elevat de contagis que s’estan produint a Barcelona i el conjunt de Catalunya. “És molt difícil de sostenir”, ha dit. Per això, ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana els pròxims dies per doblegar la corba.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off