Toc de queda: una mesura que no tothom pot complir

Les persones sense llar estan desprotegides davant una ciutat buida a la nit

Al mes de maig de 2020 hi havia 1.239 persones vivint al carrer a Barcelona | Font: Ajuntament de Barcelona

La restricció de la mobilitat nocturna, que impedeix sortir al carrer de 22 de la nit a 6 del matí, preocupa a les entitats que defensen els drets de les persones sense llar. Entre elles Arrels Fundació, una de les entitats de defensa d’aquest col·lectiu més importants de Barcelona. La inquietud principal d’aquesta entitat és la inseguretat de les persones que viuen al carrer durant el toc de queda, ja que una ciutat buida a la nit impedeix que hi hagi testimonis si es produeix alguna agressió.

Durant el confinament es van produir 3 assassinats a persones sense llar, explica Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació

Ferran Busquets, director d’Arrels, afirma que s’ha de procurar mantenir la seguretat d’aquestes persones, especialment a la nit, per tal d’evitar que es produeixi el mateix que va passar durant el confinament, on van assassinar a 3 persones sense llar. Per altra banda, els Mossos d’Esquadra han afirmat que no aplicaran sancions a aquest col·lectiu per estar al carrer durant les hores del toc de queda.

Cal destacar que el districte de Sants Montjuïc és un dels 4 districtes de Barcelona on hi ha més persones sense llar. Segons l’informe Viure al carrer a Barcelona, publicat per la Fundació Arrels, al mes de maig hi havia 1.239 persones vivint al carrer, 243 de les quals al districte de Sants Montjuïc.

Per altra banda, l’Ajuntament ha tancat un dels dos pavellons de la Fira de Barcelona que acullen a persones vulnerables des del confinament. Els espais, amb 450 places, estaven a la meitat d’ocupació i, per tal de reorganitzar els recursos, el consistori ha decidit tornar al procés habitual: l’atenció personalitzada a través dels serveis socials.

De moment, no hi ha hagut cap incidència nocturna vers el col·lectiu de persones sense llar, ja que fa només una setmana que s’aplica el toc de queda.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close