Mor Jordi Duixans, expresident de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs

A l’edat de 89 anys no ha pogut superar la malaltia de la Covid-19

RÀDIO HOSTAFRANCS
Mor Jordi Duixans, expresident de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs
/

Jordi Duixans, expresident de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, ha mort aquest dimecres a la nit a l’edat de 89 anys, víctima de la malaltia de la Covid-19. Duixans no ha superat els problemes respiratoris causats pel coronavirus i ha mort després d’un temps d’hospitalització. Amb la desaparició de Duixans Hostafrancs perd una persona molt compromesa amb el barri, amb el seu veïnat i amb el seu comerç. Tant l’actual president de l’Associació de Veïns, Josep Ortiz, com el president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, han expressat el seu dol per la mort de Jordi Duixans en declaracions a Ràdio Hostafrancs.

Ortiz l’ha recordat com a “bon company de lluites veïnals compartides”, com el rebuig al pla comarcal dels anys 70 o a la reivindicació de l’Espanya Industrial com a espai per a ús dels veïns d’Hostafrancs i de Sants. Llanas ha dit que Duixans “deixa una emprempta que mai no podrà esborrar-se dels nostres barris” i ha destacat el seu caràcter de “lluitador, gran divulgador de l’esport, amic de les entitats i gran amic de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta”.

Jordi Duixans havia estat botiguer a Creu Coberta i va regentar durant molts anys un establiment especialitzat en material esportiu. El seu comerç va ser pioner en la venda de material per a l’esquí i esports de muntanya i es va convertir en botiga de referència per a tot Barcelona, des de la dècada dels anys 50.

L’Associació d’Amics de la Història i les Tradicions d’Hostafrancs havia honorat Jordi Duixans amb el premi Valors Humans.

La família del desaparegut té la intenció d’organitzar un acte en memòria de Jordi Duixans més endavant, quan les circumstàncies ho permetin.

Jordi Duixans, entre els premiats en un sopar de Nadal de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, en la primera dècada dels 2000 | Foto: Associació de Comerciants de Creu Coberta
Duixans, va rebre el reconeixement de la FAECH durant la celebració del 25è aniversari de l’entitat
Jordi Duixans i Josep Ortiz, expresident i president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs respectivament

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open