Les obres de Sants Estació reactiven la polèmica sobre el model de barri

La remodelació de les vies forma part d'un projecte destinat, en gran part, a usos hotelers i comercials

RÀDIO HOSTAFRANCS
Les obres de Sants Estació reactiven la polèmica sobre el model de barri
/
Es preveu que aquesta fase de les obres acabi a finals d’any | Font: El Periódico

 

L’estació de Sants està en obres per tal de reordenar l’actual sistema de vies de tren. De les vuit vies d’estacionament de Sants, actualment sis connecten amb l’estació de Passeig de Gràcia i només dues amb Plaça Catalunya. La nova remodelació vol seguir un esquema de 4 vies per cada estació. D’aquesta manera, l’estació de Plaça Catalunya tindrà dues vies més que ara, cosa que afavorirà la circulació de trens, ja que és una estació més concorreguda que la de Passeig de Gràcia.

Aquestes obres, però, formen part d’un projecte que es va encetar el 2005 i que, en el seu moment, ja va generar polèmica entre el veïnat. El projecte pretén augmentar l’edificabilitat de l’estació en gairebé 90.000 metres quadrats, dels quals 72.000 serviran per usos hotelers, d’oficines i comercials.

El Pla Urbanístic planteja soterrar l’estació d’autobusos per ocupar part d’aquest terreny per ampliar la planta baixa de l’estació, així com la construcció de 2 pisos a sobre de l’edifici destinats a una àrea comercial i lúdica amb botigues i una sala de cinema. Segons Jordi Clausell, secretari de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, el primer projecte es va aturar per la crisi econòmica i sembla que ara el volen tornar a tirar endavant. Ara bé, Clausell afirma que “en aquests moments de crisi, el que hauria de tenir més prioritat és potenciar el comerç de proximitat i no fer noves àrees comercials”.

Els voltants de l’estació de Sants han patit, durant els darrers mesos, diversos canvis que han afectat al veïnat. És el cas del tancament del cinema Balañá i el Happy Park del carrer Comptes de Bell-lloc, aquest últim per construir-hi un tanatori. “Això indica com està evolucionant el barri. Uns canvis que, evidentment, ens afectaran”, explica Jordi Clausell. Ara bé, el secretari de l’Associació de Veïns confia que la crisi provocada per la pandèmia farà aturar el projecte, com ja ho va fer l’anterior crisi econòmica.

El pressupost destinat a aquestes obres és de 9 milions d’euros, i es preveu que acabaran a finals d’aquest any o al primer trimestre de 2021.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open