Territori no vol afegir les escales mecàniques que reclamen veïns i comerciants d’Hostafrancs

El regidor Marc Serra critica que no s'atengui la petició encara que el projecte d'accessibilitat del metro ja estigui en marxa

RÀDIO HOSTAFRANCS
Territori no vol afegir les escales mecàniques que reclamen veïns i comerciants d'Hostafrancs
/
Foto: Google Street View

 

La reivindicació que fan l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, l’Associació de Comerciants Creu Coberta i el Districte de Sants-Montjuïc perquè s’instal·lin escales mecàniques a la boca de metro de plaça Espanya més propera al carrer de la Creu Coberta, topa amb una negativa del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. L’argument tècnic de que ja no es pot modificar un projecte que s’està executant no convenç el regidor del Districte, Marc Serra, i així ho ha expressat en resposta a una representant de l’Associació de Veïns en l’última sessió del Consell de Barri d’Hostafrancs.

Les obres que van començar l’estiu passat a la plaça d’Espanya suposen la instal·lació de diversos ascensors per facilitar l’accessibilitat a les estacions de les línies 1 i 3 i la connexió d’aquestes amb la línia de Ferrocarrils de la Generalitat. Es tracta d’un projecte ambiciós, que té un cost de 10,5 milions d’euros i que suposarà obres durant prop de quatre anys. Però l’obra, tal com ha estat dissenyada, aprovada i licitada deixa la boca de plaça Espanya – Creu Coberta com l’únic accés de metro que no tindria ni ascensor ni escales mecàniques.

A l’estiu, quan van començar les obres d’accessibilitat del metro, l’Associació de Comerciants Creu Coberta ja va posar el crit en el cel pel fet que el projecte prioritzés la sortida més propera al centre comercial Arenes i deixés de banda la boca de metro més propera al carrer de la Creu Coberta.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off