La primer botiga ‘tester’ de Barcelona funcionarà a Creu Coberta en el primer trimestre de 2021

RÀDIO HOSTAFRANCS
La primer botiga 'tester' de Barcelona funcionarà a Creu Coberta en el primer trimestre de 2021
/

 

El primer trimestre de l’any que ve hi haurà la primera botiga ‘tester’ de Barcelona en algun dels locals buits del carrer de la Creu Coberta. Es tracta de cedir un local a preu per sota del de mercat perquè els emprenedors puguin provar si el negoci que volen obrir funciona. La idea la va suggerir l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i ara l’Ajuntament la posarà en marxa.

Les botigues tester existeixen des de fa 25 anys a París i és d’aquí d’on han tret la idea els comerciants de Creu Coberta. A la capital francesa les botigues tester les impulsa una associació dedicada a revitalitzar el comerç en zones que tenen poca tirada o que estan en crisi.

Es tracta d’arreglar locals comercials que estan buits i llogar-los a preus per sota de mercat durant sis, set o vuit mesos a emprenedors que volen provar la viabilitat del seu negoci.

Ara mateix a Creu Coberta estan tancats un 20% dels locals comercials. Ja hi ha localitzats una desena de locals susceptibles d’entrar en la prova pilot de botiga tester que es farà en col·laboració amb l’Ajuntament.

L’Ajuntament assumirà l’adequació del local i una part important de lloguer durant els sis mesos que duraran les proves dels negocis. Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, ho veu com una oportunitat per al comerç d’Hostafrancs que es pot estendre a altres eixos comercials de la ciutat.

El Districte de Sants-Montjuïc obrirà un concurs perquè els que estiguin interessats en muntar un negoci a la botiga tester s’hi puguin presentar.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off