L’hostafranquina Núria Capafons, que va morir el mes d’octubre, premi Lluís Companys a títol pòstum

Va viure fins als 96 anys. Va patir la Guerra Civil i la repressió del franquisme i va veure, de petita, com cremaven els seus llibres a la plaça Espanya

RÀDIO HOSTAFRANCS
L'hostafranquina Núria Capafons, que va morir el mes d'octubre, premi Lluís Companys a títol pòstum
/
El regidor d’ERC Jordi Castellana, va lliurar el premi a títol pòstum a Núria Capafons, filla del barri d’Hostafrancs | Foto: ERC Sants-Montjuïc

 

Núria Capafons i Beser, filla de Josep Capafons, un dels fundadors d’Esquerra Republicana de Catalunya i militant del casal de Sants, ha rebut a títol pòstum un dels Premis Nacionals Lluís Companys 2020 que atorga el casal Jaume Aiguader, d’Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc. La Núria va viure fins als 96 anys i va morir el dia 13 d’octubre passat. Nascuda al carrer Béjar, de petita va estudiar a l’escola de la plaça Espanya. En el temps de la seva infantesa va viure les atrocitats de la Guerra Civil i la repressió del franquisme. Va veure com cremaven els seus llibres al mig de la plaça Espanya. Va donar tota la col·lecció de “El Patufet” a la biblioteca de l’Espanya Industrial.

El premi a Núria Capafons ha estat el primer que s’ha lliurat aquesta setmana en un acte que s’ha fet al Saló dels Vitralls de l’Alcaldia i que ha estat presidit pel regidor d’Esquerra Republicana, Jordi Castellana, adscrit al districte de Sants-Montjuïc. Un acte que, degut a les mesures de seguretat de la Covid, s’ha difòs a través de les xarxes socials i no ha tingut públic. Només hi han assistit presencialment el regidor, la persona que ha recollit el guardó en nom de la premiada, el conseller portaveu d’Esquerra al Districte, Pepe Pérez Calvo, i algunes persones més relacionades amb l’organització dels premis.

Durant aquesta setmana, del 23 al 27 de novembre, cada dia es difon l’entrega d’un premi. Els altres quatre premiats són:

Fundació Indali Cultural Centre. Una entitat d’ajuda als més desafavorits. Durant els mesos més durs de la pandèmia de Covid-19 aquesta fundació ha prestat ajuda i servei a més de 9.000 famílies.

Castellers de Sants. És la colla més impotant del Barcelonès. ERC Sants Montjuïc valora el seu “model d’integració i de participació social transversal, on hi té cabuda tota persona independentment de la seva condició social, física o personal”

Antoni Reig i Malla: President de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. A ell se li reconeix “tota la tasca realitzada per millorar el dia a dia dels veïns i veïnes del seu barri, així com la feina feta durant anys en favor de la República Catalana”

Alba Vergés i Bosch, consellera del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En el marc d’una crisi sanitària mundial sense precedents, ERC de Sants-Montjuïc premia “l’ingent feina dels professionals de Salut entregant el premi a la seva màxima representant”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off