El comerç de Creu Coberta es posa en la pell de les víctimes de violència masclista

L'Associació de Comerciants ha posat en marxa una acció de sensibilització i anima les dones agredides a explicar-ho a les botigues de proximitat

L’Associació de Comerciants Creu Coberta ha volgut denunciar la violència masclista aquest dimecres, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per això, en diversos establiments de Creu Coberta, persones que regenten o que despatxen a les botigues han simulat accions violentes sobre els seus cossos, tals com cops de puny o cicatrius. D’aquesta manera es denuncien els atacs masclistes i s’interpel·la els clients dels comerços perquè s’interessin per l’estat de salut de les dependentes. L’acció de sensibilització es completa amb el lliurament al client d’un folletó amb el missatge “Quan pegues a una dona, ens pegues a totes” i s’anima a les víctimes de violència masclista a sincerar-se i explicar-ho a les persones que regenten el comerç de proximitat.

Segons Lluís Llanas, president de l’eix comercial Creu Coberta, les associacions de comerciants, “que són els veïns que més hores passen a peu de carrer, són fonamentals per a denunciar i ajudar a l’eradicació de la violència domèstica vers les dones, essent espais segurs i engranatges per a denunciar casos, en situacions de confiança entre client i comerciant”. L’acció s’ha dut a terme amb el suport d’Artixoc, en el maquillatge.

L’Associació de Comerciants Creu Coberta difon les polítiques contra la violència eenvers les dones des de fa anys, a través del manifest contra la violència, que es llegeix cada any a la Mostra de Comerç, i amb alguna acció al carrer cada novembre.

Foto: Associació de Comerciants de Creu Coberta

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off