Possibles manifestacions per tallar plaça Espanya si no hi ha escales mecàniques del metro a Creu Coberta

Entitats d'Hostafrancs, Sants, el Poble-sec i la Marina, llancen un manifest per exigir al departament de Territori que revisi el projecte d'accessos

Foto: Google Street View

Entitats d’Hostafrancs i d’altres barris de Sants-Montjuïc impulsen un manifest exigint al Departament de Territori de la Generalitat que incorpori escales mecàniques a l’accés que comunica les estacions de metro de plaça Espanya amb el carrer de la Creu Coberta i l’eix Creu Coberta – Sants. Les obres per a la millora i accessibilitat del metro que s’estan executant des de l’estiu passat i que està previst que s’allarguin encara durant tres anys, no preveuen cap sistema accessible en la boca de metro orientada al carrer Creu Coberta. Els impulsors del manifest són l’Associació de Comerciants Creu Coberta i la FAECH (Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs) que estan recollint adhesions d’altres entitats. El manifest denuncia que en la planificació del projecte “els veïns d’Hostafrancs, el comerç de Creu Coberta i les entitats no han tingut ni veu ni vot” i acusa el Departament de Territori d’actuar “d’esquenes i d’amagat”. Segons el text “Creu Coberta i el conjunt del barri d’Hostafrancs pateixen un greuge, un menyspreu institucionalitzat, i una manca d’empatia”. El text critica que el projecte contempla escales mecàniques al metro allunyades de la boca d’entrada a Creu Coberta. En un lloc, precisament, on ja existeix una entrada amb ascensors i escales mecàniques, sota el Centre Comercial Arenas.

Els signants del manifest exigeixen l’aturada immediata de les obres fins que no s’incorpori un pla d’accessos de vianants per al carrer de la Creu Coberta i adverteixen que “si cal” la reivindicació es farà amb manifestacions que tallin el trànsit de la rotonda de la Plaça d’Espanya.

Ràdio Hostafrancs (Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs) s’afegeix al manifest, com ho han fet també, fins ara, altres entitats com l’Associació de Veïns d’Hostsafrancs, l’Orfeó Atlàntida, MexCat (Casa Mèxic Barcelona), la Fundació Canpedró, l’Associació de Comerciants del Poble-sec Paral·lel, l’Associació de Comerciants de la Marina i Ràdio Comerç.

Document ⬇ MANIFEST PER UN BARRI MÉS ACCESSIBLE. ENS DEIXEN EL BARRI SENSE ESCALES MECÀNIQUES

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off