L’exigència d’escales mecàniques del metro a Creu Coberta arriba a la plaça Sant Jaume

El Districte de Sants-Montjuïc diu que “donarà la batalla” per defensar la reivindicació de les entitats d'Hostafrancs

RÀDIO HOSTAFRANCS
L'exigència d'escales mecàniques del metro a Creu Coberta arriba a la plaça Sant Jaume
/

 

El conflicte veïnal pel fet que el projecte de millora dels accessos al metro de la Plaça Espanya no preveu cap sistema accessible -ni ascensor ni escales mecàniques- a la sortida orientada al carrer Creu Coberta, arriba a la Casa Gran. El govern del Districte de Sants-Montjuïc ha acordat amb la tinença d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, pressionar el departament de Territori i Sostenibilitat que, de moment, no accepta incorporar ni tan sols escales mecàniques a la boca de metro que més utilitza la ciutadania d’Hostafrancs. El regidor del Districte, Marc Serra i la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, han abordat aquesta qüestió en els darrers dies després del llançament d’un manifest signat per les entitats de veïns, comerciants i altres associacions cíviques, socials i culturals d’Hostafrancs. Un manifest al qual s’han afegit col·lectius diversos de Sants, el Poble-sec i la Marina.

En l’última Audiència Pública del Districte, el regidor Serra va anunciar que “l’Ajuntament donarà la batalla” en la reivindicació de les entitats veïnals. També la diputada i cap de llista de Catalunya En Comú Podem a les properes eleccions catalanes, Jèssica Albiach, s’ha compromés a instar el departament de Territori a modificar el projecte, Així ho ha manifestat la parlamentària durant una visita a l’eix de Creu Coberta aquest cap de setmana.

El manifest impulsat per l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i la FAECH fa referència explícita a possibles mobilitzacions veïnals que inclourien talls de trànsit a la rotonda de plaça d’Espanya per reclamar una solució d’accessibilitat a l’accés de metro del carrer de la Creu Coberta. Des del ferrocarril suburbà, aquesta és la porta d’entrada directa al barri d’Hostafrancs i a tot l’eix comercial que va des de la plaça d’Espanya al barri de Sants-Badal.

Des de l’estiu, el departament de Territori i Sostenibilitat està fent obres a la plaça Espanya per a la millora d’accessibilitat a l’intercanviador ferroviari, on conflueixen les línies 1 i 3 de metro i la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat. El projecte, amb un cost de 10 milions d’euros, preveu la instal·lació d’ascensors per connectar el carrer amb el vestíbul i el vestíbul amb les andanes. A més, a l’L1 es farà un vestíbul més ampli a l’entrada pel centre comercial de les Arenes. A les andanes d’aquesta línia se substituiran les escales metàl·liques que hi ha per creuar i s’hi posaran ascensors. El passadís que connecta l’L1 amb l’L3 es renovarà i s’eliminaran les escales per rampes. El projecte que està executant el departament de Territori no preveu cap millora d’acessibilitat per a l’accés de Creu Coberta, fet que les entitats del barri valoren com una discriminació en favor del centre comercial.

Les escales mecàniques són possibles, segons tècnics de l’Ajuntament

La resposta tècnica que ha rebut fins ara l’Ajuntament per part del departament és que la boca de Creu Coberta no té la dimensió necessària per a instal·lar escales mecàniques. Fonts del Districte de Sants-Montjuïc han apuntat a Ràdio Hostafrancs que tècnics municipals consideren que sí és possible afegir un sistema mecànic a les escales convencionals.

La reivindicació perquè s’instal·lin almenys unes escales mecàniques a l’accés de Creu Coberta arribarà properament als òrgans de govern de ciutat. El regidor del Districte, Marc Serra, té la intenció de portar aquesta qüestió a la Comissió Municipal d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. Les comissions sectorials de l’Ajuntament es reuneixen prèviament al plenari del Consell Municipal i, en el cas d’Ecologia Urbana, la sessió d’aquest mes de desembre ja es va celebrar el passar dia 14, debatent els assumptes d’aquest àrea que s’han de sotmetre a votació en el Consell Municipal convocat per aquest dimecres 23 de desembre. Serà l´últim ple municipal de l’any que té com a punt destacat el debat i aprovació definitiva del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2021.

 

DOCUMENTS ⬇

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off