Territori es reunirà amb les entitats d’Hostafrancs que reclamen escales mecàniques a Creu Coberta

El departament de la Generalitat ha convocat una trobada després del manifest que exigeix modificar el projecte de millora del metro Espanya

Les associacions veïnals signants del manifest exigint la modificació de les obres del metro Espanya per instal·lar escales mecàniques a l’accés de Creu Coberta es reuniran amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat després de Reis. Ho han confirmat a Ràdio Hostafrancs fonts del mateix departament així com de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. Des de Territori i Sostenibilitat asseguren que s’ha acordat convocar aquesta reunió tant aviat com ha sorgit la petició de modificació del projecte.

El Departament de Territori i Sostenibilitat assenyala que a Barcelona els projectes els executa “en coordinació amb l’Ajuntament, que en fa un seguiment continu i dona la seva conformitat a la solució definida”. En el cas de les obres al metro Espanya la conselleria assegura que “la posició dels ascensors ha estat estudiada i acordada tècnicament amb l’Ajuntament de manera prèvia a la licitació de les obres”.

Territori diu que la participació d’entitats veïnals en els projectes es fan sempre a través dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Barcelona i que la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat s’ha reunit amb entitats quan l’Ajuntament ho ha requerit.

Ara, amb la reivindicació sobre la taula d’instal·lar almenys unes escales mecàniques a l’accés del metro Espanya que utilitzen els veïns d’Hostafrancs i que dona entrada a l’eix Comercial de Creu Coberta – Sants, el departament ha convocat l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i la Federació d’Entitats Associacions i Comissions d’Hostafrancs (FAECH). De moment no s’ha concretat oficialment la data de la reunió que es farà un cop passat el dia de Reis. Verbalment a les entitats convocades el Departament ha apuntat com a data probable el dia 11 de gener, dilluns.

En les últimes setmanes, el govern de l’Ajuntament de Barcelona ha donat suport públicament a la reivindicació veïnal. El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, van acordar pressionar el govern català per modificar el projecte que ara per ara no preveu cap solució accessible a la boca de metro encarada a Creu Coberta.  En l’última Audiència Pública del Districte, el regidor Serra va anunciar que “l’Ajuntament donarà la batalla” en la reivindicació de les entitats veïnals.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off