Territori passa la pilota de les escales mecàniques a l’Ajuntament

En una reunió amb l'AV d'Hostafrancs, la FAECH i l'Associació de Comerciants de Creu Coberta, el departament del Govern diu que caldrà un projecte nou per fer millora a l'accés de metro Espanya per Creu Coberta

Edifici on hi ha la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat

Instal·lar unes escales mecàniques a l’accés del metro Espanya orientat cap al carrer Creu Coberta requeriria que l’Ajuntament de Barcelona i TMB plantegin formalment aquesta necessitat i que s’aprovés un nou projecte. Aquesta és la resposta que dona el departament de Territori i Sostenibilitat a la demanda de les entitats d’Hostafrancs i d’altres barris del districte de Sants-Montjuïc signants d’un manifest on es reclama millorar la sortida i entrada dels usuaris del metro pel carrer principal del barri. És la posició que ha traslladat Francesc Xavier Flores, el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, en la reunió que ha mantingut aquest dilluns 11 de gener amb representants de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, de la FAECH i de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Segons han informat a Ràdio Hostafrancs fonts de les entitats convocades pel departament de Territori, el director general ha explicat que l’objecte de l’actuació que s’està fent ara al metro de plaça Espanya és la millora d’accessibilitat per facilitar l’ús de la infraestructura a persones amb mobilitat reduïda i en aquest sentit el projecte ja contempla la instal·lació d’un ascensor a la confluència de la plaça d’Espanya i el carrer de Tarragona. Qualsevol altra millora, com serien unes escales mecàniques que potenciessin la connexió del metro amb el carrer de la Creu Coberta i l’eix comercial Creu-Coberta Sants, hauria de partir de la iniciativa de l’Ajuntament i de la companyia municipal Transports Metropolitans de Barcelona. Des del Departament del Govern s’insisteix que és l’Ajuntament l’encarregat de vehicular la participació ciutadana i les propostes de les entitats i que la demanda d’escales mecàniques a Creu Coberta no ha estat plantejada fins ara pel govern local,

En la reunió no hi havia cap representant de l’Ajuntament de Barcelona, ni del govern de ciutat ni del Districte de Sants-Montjuïc, ja que en aquest cas l’administració municipal no ha estat convocada. Sí que hi han assistit la regidora de Junts per Catalunya Neus Munté, que és presidenta del Consell Municipal del Districte i les conselleres de la mateixa formació a Sants-Montjuïc, Georgina Lázaro i Neus De Haro.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off