L’Ajuntament presentarà a Territori un projecte d’escales mecàniques al metro de Creu Coberta

Ho ha anunciat el regidor, Marc Serra, que retreu al departament del govern no haver-se reunit amb les entitats d'Hostafrancs abans de tancar el projecte d'accessibilitat a la plaça Espanya

RÀDIO HOSTAFRANCS
L'Ajuntament presentarà a Territori un projecte d'escales mecàniques al metro de Creu Coberta
/

L’Ajuntament de Barcelona presentarà “en les pròximes setmanes” a la Generalitat un projecte tècnic per a la instal·lació d’escales mecàniques en l’accés de metro de plaça Espanya-Creu Coberta, després de la polèmica generada pel fet que les obres que s’estàn executant des de l’estiu passat no preveuen cap millora en aquest punt. Ho ha anunciat el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, en declaracions a Ràdio Hostafrancs. Serra diu que el govern municipal ha començat a fer “la feina que hauria d’haver fet la Generalitat” i ha retret al departament de Territori i Sostenibilitat que no hagi parlat amb les entitats de veïns i comerciants abans d’haver tancat el projecte de les obres actuals que es fan al subsol de la plaça Espanya.

Si ha de ser un projecte nou, hi haurà projecte nou, ha explicat el representant del govern municipal, un cop ha transcendit que el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Francesc Xavier Flores, ho va traslladar així als representats de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i la FAECH en una reunió celebrada aquest dilluns 11 de gener. Una reunió en la qual no va ser convocat cap representant del govern municipal.

Segons el regidor Serra el consistori ja té el pressupost reservat per fer les actuacions que s’hagin de fer en superfície quan arribi el moment d’instal·lar les escales mecàniques però ha remarcat que l’actuació més important s’haurà de fer en el subsol, que són les que corresponent a la Generalitat.

Serra assegura que l’Ajuntament està demanant la revisió del projecte d’accessibilitat des del mes de juliol de 2020, quan l’Associació de Comerciants va llançar el primer crit d’alerta sobre la manca de millores en l’accés de metro al carrer Creu Coberta. Segons el regidor la resposta del departament de Territori va ser que el projecte ja estava tancat i no es podia canviar.

Serra s’ha mostrat convençut que l’actitud del departament de Territori, traspassant la responsabilitat del cas a l’Ajuntament té a veure amb el context preelectoral que viu Catalunya.


▶ ENTREVISTA COMPLETA AL REGIDOR MARC SERRA (12-01-2021)

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off