La protesta per la presó de Pablo Hasél passa per Sants i Hostafrancs sense incidents

Una columna de Mossos va impedir que arribessin a la plaça d'Espanya i els manifestants van marxar pel carrer Diputació i Gran Via fins al centre

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
La protesta per la presó de Pablo Hasél passa per Sants i Hostafrancs sense incidents
/

La manifestació d’aquest diumenge per reclamar l’alliberament del raper Pablo Hasél i a favor de la llibertat d’expressió, iniciada aquest cop davant de l’estació de Sants, no ha deixat escenes violentes ni desperfectes a la zona de Sants-Hostafrancs. La concentració s’havia convocat a través de Telegram a les 19h a l’estació de Sants. Després la columna de manifestants ha intentat arribar a la plaça d’Espanya, però un cordó policial dels Mossos d’Esquadra els ha impedit el pas. La marxa ha avançat posteriorment per la Gran Via fins arribar a la Via Laietana. Era la sisena nit de protestes que ha derivat en menys actes de violència i vandalisme que les anteriors. S’han produït incidents dispersos a alguns punts del centre de la ciutat. El balanç al final del vespre era de 8 persones detingudes, 5 per robatori amb força en una botiga de roba i 3 per desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat. Hi va haver 7 agents ferits lleus i 2 més traslladats a centres hospitalaris

Abans d’inciar-se la mobilització els Mossos recomanaven tancar els establiments més propers a l’estació de Sants a les 16 h. A partir de les set de la tarda arribaven els primers manifestants a la plaça de Sants i s’anaven concentrant davant de l’estació. Allà es desplegava la pancarta que més han recollit les imatges de la mobilització d’aquest diumenge, on es podia llegir en castellà “Ens heu ensenyat que ser pacífics és inútil”. Davant de l’estació de Sants els concentrats han estat uns minuts asseguts fent rotllana i han obert un micròfon amb altaveu des d’on alguns dels participants han parlat en públic.

Després la mobilització s’ha mogut cap a l’Avinguda de Roma-carrer Tarragona deixant enrere l’estació de Sants. Els manifestants intentaven arribar a la plaça d’Espanya, però un cordó policial els ho ha impedia. Trencaven pel carrer de la Diputació i finalment arribaven a la Gran Via, per avançar per aquest eix fins al centre de la ciutat.

Després d’alguns moments tensos davant de la prefectura de la Policia Nacional i davant del Palau de la Música, els Mossos han avançat Via Laietana amunt i els manifestants s’han vist empesos cap a la plaça de Catalunya, on a poc a poc, la manifestació s’ha anat dissolent.

En aquesta sisena protesta la manifestació ha avançat de forma més compacta, cosa que ha centralitzat la protesta i ha generat aldarulls puntuals.

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open