El carrer Leiva es convertirà en una plaça allargassada davant de l’Institut Escola Arts

Les obres es faran a l'estiu i forma part del programa 'Protegim les escoles' que posa en marxa l'Ajuntament

RÀDIO HOSTAFRANCS
El carrer Leiva es convertirà en una plaça allargassada davant de l'Institut Escola Arts
/

El tram del carrer Leiva, on s’ubica l’actual seu de l’Institut Escola Arts, es transformarà en una plaça lineal d’entorn escolar, sense trànsit. El Districte de Sants-Montjuïc ha presentat aquesta setmana el projecte en una sessió informativa realitzada telemàticament i oberta a la participació del veïnat. La part del carrer Leiva afectada és la que està compresa entre els carrers d’Hostafrancs de Sió i de l’Àliga. Les obres es faran el proper estiu. Això vol dir que, a partir del mes de setembre, en aquest tram de carrer no hi passaran vehicles motoritzats i tampoc no s’hi podrà estacionar. S’hi instal·laran jocs pintats a terram mobiliari urbà i jardineres per crear un entorn segur i amable tant per als alumnes del centre i les seves famílies, com per al conjunt del veïnat d’aquesta part del barri.

L’actuació forma part del programa municipal “Protegim les escoles’, que en el cas del Districte de Sants-Montjuïc preveu actuacions urbanístiques en els entorns de 60 centres educatius.

Els serveis tècnics del Districte han estat treballant la proposta amb les famílies dels alumnes i el conjunt comunitat educativa de l’Institut Escola Arts, que ocupa l’edifici del que durant anys havia estast l’escola Sant Vicenç de Paül.

Durant la sessió telemàtica el president de la Federació d’Hostafrancs, Josep Espín, va recordar que el carrer Leiva ja es va reurbanitzar recentment, durant el mandat anterior i tot i celebrar la iniciativa va considerar que hauria estat millor fer participar el conjunt del veïnat des del primer moment del projecte. Per part de l’Associació de VeÏns d’Hostafrancs, Conxita Pérez, va demanar que un cop estigui feta l’obra se’n faci un bon manteniment “per no tenir problemes com a altres places”. .

Serà ara quan els veïns de l’entorn de l’Institut Escola tindran l’ocasió de definir com i on hauran de col·locar-se el mobiliari urbà i la resta d’elements en aquesta nova plaça lineal. El regidor del Districte, Marc Serra, va llançar la idea de que els veïns puguin dibuixar a terra com creuen que s’ha de distribuir el nou espai per a vianants

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open