El Districte rebutja la presó del santsenc Carles S. i penja una pancarta exigint-ne la llibertat

El posicionament té el suport de Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, que representen més de dos terços del Consell

Foto: Ajuntament de Barcelona

El Districte de Sants-Montjuïc rebutja la presó provisional sense fiança dictada per a Carles S., un veí de Sants, a qui una jutgessa de Barcelona va ordenar engarjolar dilluns passat després de la seva detenció diumenge durant les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél. Aquest posicionament del Districte compta amb el suport de Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, que representen una àmplia majoria del Consell. Una majoria diferent a la que forma el govern del Districte ja que el Partit dels Socialistes de Catalunya, soci de govern de Barcelona en Comú, no subscriu l’escrit. Com a mostra de solidaritat, s’ha penjat a la façana de l’Alcaldia, una pancarta amb el lema “Carles, llibertat”.

El document porta les signatures del regidor del Districte, Marc Serra; d’Esther Pérez Sorribas, portaveu de Barcelona En Comú; de Pepe Pérez Calvo, portaveu d’ERC, i de Georgina Lázaro Fontanet, portaveu de Junts per Catalunya. Els signants expressen el seu rebuig per l’ingrés a presó provisional de Carles, “conegut veí del barri de Sants, restaurador i persona vinculada al teixit associatiu”. En l’escrit es considera que “la presó provisional és una mesura cautelar de caràcter excepcional que tan sols s’ha d’acordar en supòsits de delictes greus on concorri risc de fuga o risc de reiteració delictiva”.

Els tres grups municipals signants, que representen més de dues terceres parts del Consell Municipal de Sants-Montjuïc, afirmen que “el Carles és una persona molt coneguda i arrelada al barri” i traslladen tot el seu suport a la seva família i amics. Els signants expressen el seu “compromís en la defensa de la llibertat d’expressió a través de l’exercici del dret de protesta de forma no violenta i massiva”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open