Com afectarà el canvi climàtic al barri?

S'ha constituït la Taula d'Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc, un territori que segons les previsions podria veure augmentada la temperatura mitjana en 2,85 graus l'any 2100

Font: Ajuntament de Barcelona

Si no s’actua al llarg dels propers anys, la temperatura mitjana al districte pot augmentar en 1,93 graus l’any 2050 i en 2,85 graus l’any 2100. Si no es fes res per combatre el canvi climàtic el nombre de dies tòrrids a l’any arribaria als 50 i les nits tropicals, al voltant de les 145, cap al 2100. Per aquelles mateixes dates, es calcula que les precipitacions poden caure un 22,81% respecte a les actuals. Totes aquestes dades estan recollides en una diagnosi que ha presentat el Districte aquest dilluns 22 de març en una sessió telemàtica en la qual s’ha constituït la Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc. 

Més de 60 entitats, empreses i equipaments del districte s’han sumat a aquesta Taula, que s’ha organitzat en grups de treball per analitzar possibles accions per combatre el canvi climàtic als barris.

L’estudi presentat recull també dades de la qualitat de l’aire, el consum energètic i els efectes que pot tenir el canvi climàtic sobre els col·lectius més vulnerables.

El govern del Districte de Sants-Montjuïc ha presentat els principals eixos i accions de la Mesura de govern d’emergència climàtica que es va aprovar al Consell Plenari del passat mes de juliol de 2020 i que proposa canvis en el model urbà, en la mobilitat i infraestructures, en el model d’energia, de consum i de residus, d’alimentació i de model cultural i educatiu.

Font: Ajuntament de Barcelona

INFORME DE PRESENTACIÓ DE LA TAULA D’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA DE SANTS-MONTJUÏC

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open