La vacunació contra la Covid a Barcelona supera el 10%

Abans de la Setmana Santa 182.600 barcelonins han rebut almenys la primera dosi d'alguna de les vacunes

RÀDIO HOSTAFRANCS
La vacunació contra la Covid a Barcelona supera el 10%
/

La vacunació contra la Covid-19 avança més lentament del previst per les dificultats d’abastiment amb les farmacèutiques, però a poc a poc les xifres van agafant volum. Les darreres dades de Salut apunten que en començar aquesta setmana ja hi ha un 10,7% de barcelonins a qui s’ha administrat algun dels vaccins aprovats per la Unió Europea. Concretament 182.600 persones han rebut almenys la primera dosi a la regió sanitària de la capital, que inclou Montcada i Reixac i una part de Sant Adrià del Besòs. La segona dosi l’han rebuda 103.964 persones, el 6,1% de la població d’aquesta àrea.

Es tracta d’una ràtio similar a la de tot el país: el 10% de la població catalana ha rebut la primera dosi, el 5,3% té posades les dues i un 5,5% està vacunat amb la pauta completa, segons ha informat el Departament de Salut. La “pauta completa” inclou tant els qui han rebut les dues dosis com els menors de 56 anys que ja havia patit Covid-19 i només necessiten una dosi per quedar immunitzats.

Entre els grans dependents, els que han rebut la pauta completa són el 60%, i el 22,8% de les persones de 80 anys o més. També ho han fet el 91,2% de les persones que viuen en residencies, el 75,1% del personal que hi treballa i el 75,5% del personal d’Atenció Primària i Hospitalària. El 61% dels treballadors essencials tenen la primera dosi, així com el 9,7% de les persones d’entre 60 i 65 anys.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open