Què proposen veïns i entitats per a Hostafrancs en els pressupostos participatius?

Reurbanitzar la plaça Joan Corrades, pacificar la carretera de la Bordeta, crear un 'Espai de Confort Climàtic' a l'Espanya Industrial o connectar els carrils bicis a la plaça Espanya, són algunes de les idees que es poden votar fins al 5 d'abril

En el procés Decidim Pressupostos, destinat a què els ciutadans puguin escollir en què s’inverteixen alguns diners municipals, hi ha 16 projectes d’Hostafrancs. Són propostes que han introduït veïns o entitats del barri i que ara es poden recolzar a través del web Decidim.Barcelona. Fins al dia 5 d’abril es pot participar i donar suport a un mínim de dos i un màxim de 10 projectes dels 822 que s’han presentat i validat tècnicament a tot Barcelona. Entre els projectes del barri d’Hostafrancs destaquen una petició perquè es reurbanitzi la plaça de Joan Corrades i es pacifiqui el trànsit d’alguns carrers adjacents com carretera de la Bordeta, on es proposa eliminar un dels dos carrils d’aparcament per doblar el carril bici existent i també es proposa ampliar voreres al carrer Farrell.

Un altre projecte dels pressupostos participatius proposa adequar una zona arbrada del Parc de l’Espanya Industrial i l’entorn del Poliesportiu com a Espai de Confort Climàtic.

Hi ha diverses peticions orientades a millorar la mobilitat en bicicleta. Es proposa un carril bici unidireccionals al carrers de la Creu Coberta i Sants, des de la plaça d’Espanya a la plaça de Sants i un altre al carrer de Moianès, entre la Creu Coberta i la Gran Via. La proposta inclou unir els diferents carrers bici a través de la plaça d’Espanya on connectarien les vies ciclistes del carrer Tarragona, Creu Coberta, Paral·lel i Maria Cristina.

La millora de l’accés a l’escola Francesc Macià per millorar la seguretat viària dels alumnes i la plantació d’arbres de crescuda baixa al carrer Cai Celi, són algunes altres de les propostes que ha fet la ciutadania.

Algunes altres de les propostes que s’han rebut en aquest procés, com la creació d’una botiga tester o obres de millora al carrer del Rector Triadó, ja són projectes que l’Ajuntament ha confirmat que es faran en els propers mesos.

Es pot votar a Decidim.Barcelona fins al 5 d’abril

Al marge d’aquests, els ciutadans poden donar suport ara aquells altres projectes que considerin més interessants. És el que l’Ajuntament anomena “fase de priorització” que dura fins al dia 5 d’abril. A partir del dia 6 l’Ajuntament concretarà quins són els projectes que es duran a terme, a partir de les votacions recollides al web Decidim.Barcelona.

A causa de la pandèmia el procés de Pressupostos participatius, engegat per l’Ajuntament de Barcelona a l’inici del mandat, ha patit alteracions de calendari i també de dotació econòmica. Finalment per al districte de Sants-Montjuïc hi ha una dotació de 3,6 milions d’euros.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open