Escoles d’Hostafrancs planten amb els jardiners municipals

Alumnes de l'Escola Joan Pelegrí i de l'Institut Escola Arts, han participat en la renovació de la vegetació a la plaça Joan Pelegrí

Foto: Ajuntament de Barcelona

Els alumnes de 14 centres escolars de la ciutat, entre els quals hi ha els de l’Escola Joan Pelegrí i de l’Institut Escola Arts d’Hostafrancs, han participat aquesta setmana en una plantada a diversos espais verds de la ciutat juntament amb els professionals de Parcs i Jardins tot donant la benvinguda a la primavera. L’objectiu de l’activitat consistia en apropar l’ofici de jardiner als nens i nenes, així com posar en valor la importància de tenir cura dels espais verds. S’han plantat espècies com heura, romaní, falgueres o vincas, entre altres, a diferents espais verds com la plaça de Joan Pelegrí a Hostafrancs i a d’altres indrets de la ciutat com els jardins de Ghandi, la plaça Ceràmiques Vicenç, el Parc de la Ciutadella o el Park Güell entre altres.

L’alumnat de les escoles ja havia preparat prèviament a classe l’activitat a partir d’unes fitxes pedagògiques que els explicaven les espècies que plantarien, així com el dia a dia i les tasques que fan els jardiners i jardineres de la ciutat.

A cada un dels espais verds, s’ha realitzat una xerrada pedagògica sobre les espècies a plantar, les característiques de l’espai on es feia la plantada i la descripció de les tasques a realitzar. Posteriorment s’ha realitzat la plantació d’aquestes espècies vegetals.

La iniciativa ha permès treballar amb els infants la importància de comptar amb una ciutat més verda, de tenir cura i corresponsabilitzar-se del verd, i posar en valor la necessitat d’enverdir diferents espais urbans tenint en compte tots els beneficis que implica: major benestar, una major capacitat d’adaptació al canvi climàtic, més salut, lleure actiu, etc.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open