El govern municipal pacta amb ERC la compra locals comercials buits per llogar-los a particulars

Actualment hi ha a tota la ciutat 5.300 establiments a peu de carrer que romanen tancats

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
El govern municipal pacta amb ERC la compra locals comercials buits per llogar-los a particulars
/

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns el pla ‘Amunt Persianes’, que té per objectiu comprar locals comercials buits a peu de carrer per posteriorment adjudicar-los a particulars a preus assequibles i reactivar així la seva activitat econòmica. El pressupost de què es disposa per a l’adquisició és de 16 milions d’euros i l’Ajuntament calcula que serviran per comprar entre 60 i 70 locals. Actualment a la ciutat hi ha 5.323 baixos comercials buits.


La compra de locals dona compliment al pacte de pressupostos entre el govern municipal i ERC. Per poder-ne adquirir, l’Ajuntament es planteja dues fases. La primera és fer una crida als propietaris per oferir al consistori la compra. Si un cop acabada aquesta fase, encara queda pressupost, el consistori anirà directament a picar a la porta de les propietats dels establiments.

El pla també inclou una línia d’ajudes directes per a la reobertura de locals i la creació d’un observatori de locals en planta baixa per tenir dades actualitzades d’obertures i tancaments. El pressupost total del pla és de 17 milions d’euros.

L’objectiu del consistori és funcionar com una “immobiliària pública”, en paraules del regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí. La regidora de comerç, Montserrat Ballarín, ha assegurat que els locals buits han augmentat “molt ràpidament” i alerta que això genera un “impacte negatiu als barris”, provocant per exemple un increment de la percepció d’inseguretat. “La pandèmia ha agreujat una situació de la qual veníem. Aquest instrument és bàsic”, ha dit el regidor d’ERC, Jordi Coronas, en referència al pla.

Dels 16 milions destinats a la compra de locals, sis s’invertiran íntegrament a Ciutat Vella. Es tracta del districte, juntament amb l’Eixample, on l’Ajuntament ha detectat més increment de locals buits.

L’Ajuntament assegura que l’operació permetrà preservar el comerç essencial i de proximitat. “Els locals buits són oportunitats pels fons d’inversió per tenir-los com a actius financers i especular amb el seu valor”, ha defensat Coronas.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open