Endesa anuncia inversions extra per modernitzar la xarxa després dels talls de l’hivern

La companyia compromet 43,2 milions aquest any en un pla coordinat amb l'Ajuntament i que inclou millores a Hostafrancs

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
Endesa anuncia inversions extra per modernitzar la xarxa després dels talls de l'hivern
/
Rasa d’emergència que va obrir Endesa el mes de gener de 2021 a la confluència dels carrers Rector Triadó i Consell de Cent. ! Foto: Miquel Monfort

Després d’un hivern amb talls de llums reiterats a part del barri d’Hostafrancs i també a altres barris de Barcelona, amb queixes i reclamacions per part dels veïns afectats, finalment la companyia Endesa posa en marxa un pla d’inversions per millorar la xarxa elèctrica de la ciutat. Endesa es compromet a destinar-hi 43,2 milions d’euros aquest any a tota la ciutat. El compromís queda recollit en un pla coordinat amb l’Ajuntament que s’ha presentat aquest dimarts 20 d’abril.

Dels diners que Endesa anuncia que es gastarà enguany en la xarxa elèctrica barcelonina gairebé 16 seran per al manteniment ordinari però més de la meitat -27,4 milions- es destinaran a reforçar la xarxa per fer-la “més fiable i robusta”, segons terminologia de la mateixa companyia. Això representa un 30% més del que va invertir Endesa l’any passat en modernitzar la xarxa.

El pla acordat entre Endesa i l’Ajuntament inclou la renovació del cablejat subterrani que uneix les subestacions de Sants, Hostafrancs i Mata. Part d’aquest cablejat es va renovar recentment, coincidint amb el cap de setmana de Pasqua, en unes obres que es van fer a la confluència dels carrers de la Creu Coberta i del Rector Triadó.

Ciutat Vella i Sants-Montjuïc són els districtes on més s’actuarà perquè han estat els més afectats per les incidències, però s’arribarà a tots els barris.

Aquesta planificació ha sorgit d’una taula de treball que va crear l’Ajuntament de Barcelona a finals de gener després dels talls de subministrament que hi va haver a molts barris de la ciutat, durant l’onada de fred de les darreres setmanes de 2020 i primers dies de 2021.

L’objectiu és garantir el servei i fer tasques de renovació a totes les xarxes, d’alta, mitjana i baixa tensió. Aquesta última, la de baixa tensió, és la que afecta el consum dels ciutadans i que es pretén “ampliar i mallar”. De fet, Endesa i tècnics municipals l’estan estudiant per conèixer on cal actuar per evitar que tornin els talls de llum.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open