L’eix Creu Coberta reclama un bus de barri i altres millores per consolidar ‘Obrim carrers’

L'Associació de Comerciants diu que un 45% dels establiments es planteja obrir els diumenges per l'èxit de la iniciativa

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

L’Associació de Comerciants Creu Coberta ha llançat públicament una proposta adreçada a l’Ajuntament de Barcelona per donar resposta efectiva a alguns col·lectius que han manifestat la seva disconformitat amb la mesura ‘Obrim Carrers’, que es va iniciar fa més d’un any i que evita el trànsit de vehicles a motor durant tots els caps de setmana als carrers de la Creu Coberta i de Sants. L’entitat que representa els comerciants d’Hostafrancs proposa que s’estableixin una línia de bus que circuli de forma paral·lela a l’eix Sants-Creu Coberta per acostar el transport públic a persones de mobilitat reduida, que s’habilitin rutes d’accés als aparcaments i que es posi vigilància per evitar que bicicletes i patinets circulin a velocitats excessives.

En un comunicat de l’eix comercial considera que “Obrim Carrers és un èxit des del primer dia” i exigeix “que es mantingui com a mesura que afavoreix l’apropiació de la ciutadania de l’espai públic, la pacificació dels barris, dissuadeix de prendre el vehicle privat i foragita la contaminació del nostre entorn”. Des de l’eix Creu Coberta s’afirma que un 45% dels comerciants associats s’ha plantejat fins i tot obrir els diumenges, donat l’èxit de la iniciativa.

Línia de bus paral·lela entre Plaça Espanya i Riera Blanca

Els comerciants proposen crear una línea de bus que circuli de forma paral·lela a l’eix Sants-Creu Coberta, pels carrers més propers, i de forma bidireccional. Volen, d’aquesta manera, donar resposta a les queixes de gent gran o de persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir al metro, no poden anar als Mercats i que necessiten un bus més proper que les línies actuals alternatives del cap de setmana.

L’Associació de Comerciants suggereix que sigui un bus de barri, més petit, que permeti fer el trajecte següent:

A) Plaça Espanya, Tarragona, Consell de Cent, Callao (Mercat Hostafrancs) Muntadas, Masnou, Plaça d’Osca, Premià, Autonomia, Sant Antoni, Plaça de Sants, Serra i Arola, d’en Blanco (Mercat de Sants), Badal, Roger, Arizala, Avinguda de Madrid#Riera Blanca

B) Riera Blanca, Ventura Plaja, Carreras Candi, Casteràs, Badal, Canalejas (Mercat de Sants) Túnel de Mercat Nou, Burgos, plaça d’Ibèria, Rossend Arús, Baró de Griñó, Rei Martí, Vilardell (Mercat d’Hostafrancs), Sant Roc, Gran Via, Plaça d’Espanya. Caldria afectar un canvi de sentit en un parell de carrers petits, que, degut a la manca de trànsit interior, no seria gaire complicat

La proposta inclou la demanda de rutes d’accés a aparcaments. Des de fa uns mesos ja s’han habilitat un cartell a la plaça d’Espanya informant d’on poden aparcar els vehicles que volen venir al barri amb cotxe. Proposen afegir-hi unes vies d’accés i sortida al barri amb vehicle per donar accés al conjunt d’aparcaments públics o privats que existeixen al barri. I al mateix temps, volen que s’habiliti un permís de càrrega i descàrrega per a botigues, exclusiu per als establiments que hi ha al llarg del carrer Creu Coberta-Sants, en horaris concrets però suficients.

L’eix Creu Coberta proposa que aquestes mesures es posin en marxa “de forma ràpida i consensuada per permetre la continuïtat d’aquesta mesura tan important”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open