▶ HISTÒRIES D'HOSTAFRANCS
Celestina Vigneaux

HISTÒRIES D'HOSTAFRANCS
HISTÒRIES D'HOSTAFRANCS
Celestina Vigneaux
/

play_circle_filled
pause_circle_filled
Històries d'Hostafrancs - Celestina Vigneaux
volume_down
volume_up
volume_off

Celestina Vigneaux fou una pedagoga relacionada amb els moviments de renovació pedagògica de començament del segle XX. Va ser la iniciadora de les cantines escolars, els primers menjadors d’escola a Catalunya. La primera la va crear l’any 1906 al barri d’Hostafrancs, a una escola ubicada al carrer de Sarrià, que és l’actual carrer Rector Triadó. Abans d’instal·lar-se al barri havia viscut a Madrid on es va vincular a la Institución Libre de Enseñanza, que proposava superar el model d’escola tradicional. Era la mare del filòleg Joan Coromines.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *