L’Escola Joan Pelegrí vol instal·lar plaques fotovoltaiques als seus tres edificis

Entre l'1 i el 15 de juny, el centre obre un procés de finançament participatiu per poder fer la inversió de més de 114.000 euros. Les persones que hi participin recuperaran la seva aportació amb uns interessos del 3,25%

Els tres edificis de l’Escola Joan Pelegrí (c. Guadiana, c. Consell de Cent i c. Ermengarda)

L’Escola Joan Pelegrí té la intenció d’instal·lar plaques fotovoltainques a tots els seus edificis (c. Ermengarda, c. Consell de Cent i carrer Guadiana). Per fer possible la inversió posa en marxa una campanya de finaçament participatiu (crowlending). El cost total de la instal·lació fotovoltaica als tres edificis és de 114.766,08€. L’escola preveu recollir aportacions tant de la comunitat educativa com de les persones del veïnat que hi vulgui col·laborar i que es podran beneficiar de les condicions de la inversió col·lectiva. Tothom que hi participi en la inversió col·lectiva recuperarà la seva aportació repartida per mesos durant els propers sis anys i obtindrà amb un tipus d’interès del 3,25%. Les aportacions poden ser d’entre 50 i 500 euros i el període per participar va de l’1 al 15 de juny.

La instal·lació de les plaques als tres edificis permetrà generar energia per cobrir el consum diürn de l’escola, i en cas de generar un excedent es podrà lliurar a la xarxa elèctrica. Els estudis realitzats per l’empresa Solvat Renovables indiquen que la quota d’autoconsum amb les plaques instal·lades serà del 95% a l’edifici del carrer d’Ermengarda, del 100% a l’edifici del carrer Consell de Cent i del 73% a l’edifici del carrer de Guadiana.

Segons un comunicat de l’Escola Joan Pelegrí, disposar a les pròpies instal·lacions de l’escola de fonts d’energia sostenible permetrà la realització d’activitats didàctiques de proximitat, conèixer en temps real el percentatge d’autoconsum que es realitza, visitar les instal·lacions i descobrir la viabilitat i fiabilitat d’aquesta energia.

La idea de posar en marxa aquesta iniciativa va sorgir a partir d’un projecte d’innovació d’un grup d’alumnes de secundària en un concurs de la First Lego League, que els va fer mereixedors d’un dels premis del certamen.

El proper dimarts 1 de juny, coincidint amb la data d’inici del crowdlending, es farà una xerrada informativa en streaming per a tothom qui tingui interès en conèixer el projecte, a través del canal de Youtube de l’Escola Joan Pelegrí.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE