L’Espanya Industrial i la plaça Joan Corrades, els dos projectes d’Hostafrancs en els Pressupostos Participatius

Del 10 al 20 de juny es pot votar a través de Decidim.barcelona. El pressupost assignat tot el Districte de Sants-Montjuïc és de 3,6 milions d'euros

A l’esquerra, vista de satèl·lit del parc de l’Espanya Industrial. A la dreta, la `laça Joan Corrades | Imatge: Google Maps
play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Per primera vegada en la història de Barcelona, les persones empadronades, majors de 14 anys, poden votar directament, aquest mes de juny, en què ha d’invertir recursos econòmics l’Ajuntament. Del 10 al 20 de juny és la fase de votació final dels primers Pressupostos Participatius de Barcelona, dotats amb 30 milions d’euros. D’aquesta quantitat, 3,6 milions es destinaran al Districte de Sants-Montjuïc i aquests diners se’ls disputaran 19 projectes que han estat presentats per persones particulars o per entitats. Dos dels projectes, la millora del parc de l’Espanya Industrial i la reurbanització de la plaça Joan Corrades, afecten directament el barri d’Hostafrancs. Si l’Ajuntament els posa en marxa a curt termini o no dependrà del suport que obtinguin en el procés de votació.

Rehabilitació del parc de l’Espanya Industrial

Per al parc de l’Espanya Industrial es proposa remodelar i millorar alguns espais com ara la zona de grades, el llac, l’àrea de gespa i la zona de jocs. El projecte l’han presentat l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i el Centre Social de Sants i el seu cost s’estima en 850.000 euros. La rehabilitació del parc de l’Espanya Industrial que proposen les entitats veïnals d’Hostafrancs i de Sants consistiria en ampliar l’enllumenat del parc per evitar que hi hagi racons foscos, repintar i renovar el parc infantil, millorar la pista de bàsquet, la de petanca, les fonts i la zona d’aigües. Volen també que modifiquin les portes d’accés al parc i les de la zona de grades, i instal·lar-hi baranes. També es proposa millorar la gespa i la zona reservada per als gossos. Pel que fa al llac la proposta preveu instal·lar-hi filtres naturals perquè el manteniment de l’aigua sigui més efectiu, o construir un pou als voltants per estalviar aigua, Però més enllà de la inversió per millorar el parc de l’Espanya Industrial, les entitats veïnals demanen a l’Ajuntament vigilància per preservar el bon ús de l’espai.

Guanyar la plaça Joan Corrades per a veïns i comunitat educativa

La proposta per a la plaça Joan Corrades és eliminar el desnivell actual i incorporar-hi un parc infantil amb paviment de cautxú i elements de joc. L’objectiu és que la plaça sigui un espai de trobada i esbarjo per al veïnat, les famílies i l’alumnat de l’Institut Escola Arts i de l’institut Joan Corominas. Els impulsors d’aquest projecte volen canviar la realitat d’aquest espai públic que sovint és escenari de comportaments incívics i molèsties per al veïnat. El cost estimat de la remodelació de la plaça Joan Corrades és de 1.300.000 euros.

La votació dels Presspostos Participatius es farà a través de la plataforma web Decidim.barcelona i està oberta a totes les persones empadronades majors de 14 anys. S’han de votar un mínim de dos projectes per districte i es pot donar suport a propostes del districte propi i d’un segon districte.

Des de dilluns 14 fins al divendres 18 de juny, a l’edifici de l’Alcaldia (c. Creu Coberta, 104), hi haurà un espai d’acompanyament per a la votació, habilitat per aquelles persones que requereixen ajuda o suport a la votació.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open