PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Les entitats d’Hostafrancs fan una crida al veïnat per “votar massivament” pels projectes del barri

En un manifest conjunt, demanen suport a la ciutadania per la millora del parc de l'Espanya Industrial i la reforma de la plaça Joan Corrades en la votació que comença aquest dijous 10 de juny

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Les principals entitats cíviques del barri -l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, l’Associació de Comerciants Creu Coberta i la Federació d’Hostafrancs– s’han posat d’acord per llançar un manifest conjunt on fan una crida a la participació del veïnat en la votació dels projectes finalistes dels Pressupostos Participatius. Les entitats demanen explícitament que es voti “massivament” els dos projectes que afecten directament el barri d’Hostafrancs: la millora del parc de l’Espanya Industrial i la reforma de la plaça Joan Corrades. Aquests dos projectes hauran de competir amb altres 17 de Sants-Montjuïc. Seràn els projectes més votats els que s’hauran de repartir el pressupost assignat al districte, que és de 3,6 milions d’euros.

El manifest defensa l’actuació proposada per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i el Centre Social de Sants al parc de l’Espanya Industrial, que defineix com “un dels un dels punts de socialització més importants dels barris d’Hostafrancs i de Sants i és un espai molt rellevant en el mapa verd de tota la ciutat”

Igualment, les entitats d’Hostafrancs demanen el vot perquè l’Ajuntament assumeixi la millora de la plaça Joan Corrades. Segons el manifest aquest espai “necessita urgentment una reurbanització” per afavorir l’ús veïnal de la plaça “en detriment dels comportaments incívics”.

Demanen més diners per als pressupostos participatius en el futur

Les entitats d’Hostafrancs que signen el manifest consideren que els 3,6 milions destinats a Sants-Montjuïc i els 30 milions previstos en els Pressupostos Participatius a tota la ciutat són “recursos molt escassos davant les moltes necessitats que tenen els barris, si realment es vol incentivar la participació democràtica de la ciutadania”. De tota manera, malgrat la limitació pressupostària, els signants valoren positivament la primera experiència de pressupostos participatius a la ciutat de Barcelona i insten l’Ajuntament a “consolidar i ampliar aquest mecanisme de part directe del veïnat en les decisions que afecten els barris”.

A més de les tres entitats de veïns, comerciants i teixit associatiu, el manifest compta amb el suport de l‘Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs (Ràdio Hostafrancs)

DOCUMENT ➡ MANIFEST CRIDA AL VEÏNAT D’HOSTAFRANCS

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open