El nou govern de la Generalitat licita la redacció del projecte per fer accessible el metro de Plaça de Sants

És un dels pocs interanviadors (L1-L5) que encara no estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

L’empresa pública Infraestructures de la Generalitat ha licitat el contracte per a la redacció del projecte constructiu destinat a millorar l’accessibilitat de l’estació de metro de Plaça de Sants. D’aquesta manera es posa en marxa el procés per fer realitat una llarga reivindicació dels usuaris del ferrocarril suburbà: la instal·lació d’ascensors i altres millores en els sistemes d’avacuació d’una de les estacions de metro més utilitzades al districte de Sants-Montjuïc.

Ara, les empreses d’enginyeria que concorrin a aquest concurs públic tenen de termini fins a les 13 h del dia 23 de juny per presentar les seves ofertes. El valor estimat per aquest contracte de redacció del projecte és de 121.000 euros, IVA inclòs. Un cop adjudicada aquesta licitació, l’empresa guanyadora tindrà un termini màxim d’un any per elaborar el projecte constructiu i posteriorment la Generalitat haurà de convocar un altre concurs públic per realitzar les obres.

El metro de Plaça de Sants (L1 i L5) és un dels pocs intercanviadors del Metro de Barcelona que encara no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Actualment el 91% de la xarxa ja és accessible.

La Generalitat està executant des de fa un any obres d’accessibilitat a les estacions de les línies 1 i 3 a plaça d’Espanya. El departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té encara pendent donar resposta a la demanda de les entitats d’Hostafrancs (Associació de Comerciants Creu Coberta, Associació de Veïns i Federació d’Hostafrancs) i que compta amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc, per que s’instal·lin escales mecàniques en l’accés de metro que està orientat al carrer de la Creu Coberta. El projecte d’accessibilitat que s’està executant ara mateix no preveu aquesta opció.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open