PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Campanya col·lectiva a Hostafrancs i Sants per la millora de l’Espanya Industrial

Associacions de veïns i entitats comercials i cíviques dels dos barris s'aboquen a les xarxes socials i reparteixen fulletons per demanar el vot als Pressupostos Participatius

En el procés de votació dels Pressupostos Participatius, que està en marxa des de dijous 10 de juny ha sorgit una nova iniciativa col·lectiva per demanar el vot a favor del projecte de millora del parc de l’Espanya Industrial, una de les 19 propostes que se sotmeten al suport de la ciutadania de Sants-Montjuïc. Diverses entitats cíviques dels barris d’Hostafrancs i de Sants han editat conjuntament fulletons demanant el vot per aquest projecte per repartir-los entre els residents de les zones més properes al parc.

El fulletó recorda que fa 42 anys, l’any 1979, la mobilització veïnal va aconseguir que l’espai de l’antiga fàbrica de l’Espanya Industrial fos un parc urbà i no una macro promoció de pisos com s’havia planificat inicialment. “Fa 42 anys vam guanyar el parc de l’Espanya Industrial. Ara hem de guanyar per millorar-lo”, diu el cartell que té el suport de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, el Centre Social de Sants, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Sants Establiments Units, l’eix comercial Sants-Les Corts, la Federació d’Hostafrancs, Sants 3 Ràdio i l’Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs (Ràdio Hostafrancs).

Les entitats que subscriuen aquesta campanya s’han proposat inundar les xarxes socials i repartir milers de ‘flyers’ al carrer demanant el vot per aconseguir que el projecte de l’Espanya Industrial, valorat en uns 850.000 euros, sigui un dels que assumeixi l’Ajuntament a curt termini. La imatge del fulletó juga amb un cartell històric, editat per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs l’any 1979 on apareixia la fotografia un nen a un gronxador sobreimpressionada per damunt d’un dibuix de l’antiga fàbrica tèxtil. Ara, la mateixa fotografia utilitzada fa 42 anys es mostra sobre la imatge actual del parc. El fulletó inclou un codi QR que porta directament a votar pel projecte de millora del parc de l’Espanya Industrial dins del web Decidim.barcelona.

Abans de començar les votacions les principals entitats cíviques d’Hostafrancs -Associació de Veïns, Associació de Comerciants Creu Coberta i la Federació d’Hostafrancs- ja van llançar un manifest cridant a la participació del veïnat i demanant que es voti “massivament” pels dos projectes que afecten directament el barri: la millora del parc de l’Espanya Industrial i la reforma de la plaça Joan Corrades.

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off

 

open