play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

▶ JORDI CASTELLANA, regidor d'ERC
“Els Comuns i el PSC tenen posicions contràries en molts aspectes i això és un fre per la ciutat”

Entrevista amb el regidor d'Esquerra Republicana adscrit al Districte de Sants-Montjuïc

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
“Els Comuns i el PSC tenen posicions contràries en molts aspectes i això és un fre per la ciutat”
/

play_circle_filled
pause_circle_filled
Entrevista - Jordi Castellana (ERC)
volume_down
volume_up
volume_off

El 26 de maig de 2019 es van celebrar les últimes eleccions municipals. Tres setmanes més tard, el dia 15 de juny es va constituir l’Ajuntament de Barcelona amb la seva constitució actual. Arribats a l’equador del mandat municipal, Ràdio Hostafrancs obre una sèrie d’entrevistes amb regidors de les quatre formacions polítiques amb més representació al consistori. La primera d’aquestes converses l’hem mantingut amb Jordi Castellana, un dels 10 regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya que està adscrit al Districte de Sants-Montjuïc. Castellana qualifica de “pacte estrambòtic” per a la formació de l’actual govern format per Barcelona en Comú i el PSC gràcies al suport de Manuel Valls i considera que ara “hi ha dos governs municipals en un”. Segons el regidor republicà les dues formacions que governen l’Ajuntament “tenen posicions molt contràries en molts aspectes i això és un fre per la ciutat”.

Ampliació de l’aeroport de Barcelona

Un dels punts de discrepància entre els socis de govern municipal que subratlla Jordi Castellana és l’ampliació de l’aeroport. Segons el regidor d’ERC hi ha alternatives sense hgaver d’ampliar la pista per la banda de la Ricarda. Jordi Castellana assegura que “el que interessa a Aena no és l’ampliació de de la pista de l’aeroport sinó una operació immobiliària, just al costat d’una ciutat aeroporturària. Gran part de la inversió que diuen que vindrà a Barcelona és una operació netament immobiliària”.

Nou govern de la Generalitat

En un moment de l’entrevista, el regidor republicà es refereix al nou govern de la Generalitat, format per ERC i Junts. “Hi ha un govern, no dos, i tots som corresponsables. Potser fins ara no ha estat ben bé així i això no pot passar”, assegura.

‘Obrim carrers’ i el futur equiupament del Meeting Point

En el repàs de temes de barri, Jordi Castellana considera que la mesura’ Obrim carrers’, que s’aplica tots els caps de setmana als carrers de la Creu Coberta i de Sants, és “una política molt positiva, encara que s’han d’ajustar coses com la mobilitat en transport públic”.

Del procés de participació per definir el futur equipament del carrer Diputació-Creu Coberta, el regidor d’ERC creu que “s’ha de fer bé”. “Ens hem trobat massa cops que els processos partipatius son excuses per marejar la perdiu i depén de com s’acaba entrant en dinàmiques de confrontació entre col·lectius”, afirma. Segons Jordi Castellana, l’espai -actualment el Meeting Point- “està dinamitzat i té un ús per al barri i això ens dona certa traquil·litat”

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off