play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

▶ MONTSERRAT BALLARÍN, regidora del PSC
“No ens podem tancar d’entrada a l’ampliació de l’aeroport amb prejudicis”

Entrevista amb la responsable de Comerç dins del govern de l'Ajuntament de Barcelona

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
“No ens podem tancar d'entrada a l'ampliació de l'aeroport amb prejudicis”
/
Montserrat Ballarín | Foto: Ràdio Hostafrancs
play_circle_filled
pause_circle_filled
Entrevista a Montserrat Ballarín (PSC)
volume_down
volume_up
volume_off

Montserrat Ballarín, regidora de Partit dels Socialistes de Catalunya i responsable, dins del goven municipal de Barcelona de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, defensa que el projecte d’ampliació de l’aeroport s’enviï a la Unió Europea i que s’estudiïn possibles solucions a les afectacions mediambientals. “No ens podem tancar d’entrada amb prejudicis perquè afecta mediambientalment perquè estdaríem perdent molts llocs de treball i moltes oportunitats”, ha dit Ballarín en una entrevista a Ràdio Hostafrancs.

Fent balanç de la meitat del mandat municipal que ja ha transcorregut des de les eleccions municipals de 2019, Ballarin afirma que l’acord de govern amb Barcelona en Comú ha funcionat “raonablement bé”. “Quan hi ha alguna discrepància en temes com pugui ser aquest [ l’aeroport ] tenim mecanismes per solucionar-la des de la discreció”, assegura la regidora del PSC.

El sector del comerç, després de la pandèmia

La regidora afirma que el comerç de barri s’ha mantingut durant la pandèmia. Assegura que hi ha alguns districtes que al març d’aquest any “estan millor de com estaven al març de 2019” i subratlla que un d’aquests districtes és Sants-Montjuïc, amb el 105% de consum al comerç de proximitat en comparació a 2019.

Montserrat Ballarín es mostra convençuda que enguany, al desembre es produirà “l’esclat del Nadal que tots volem”. Creu que l’any passat tant la ciutat com l’Ajuntament van fer “el millor Nadal possible”. Enguany “si tot va com està previst, continuarem augmentant la il·luminació de Nadal”, explica.

Urbanisme tàctic: decidir què és consolida i què desapareix

En relació a la mobilitat i l’ampliació de l’espai públic destinat als vianants Ballarín considera que “el gran repte és veure quina part de l’urbanisme tàctic es consolida i quina desapareix. La regidora afirma que el socialistes “sempre han estat partidaris del diàleg a l’hora de fer aquestes actuacions perquè mai no és còmode restringir la part del vehicle privat” i que “és imprescindivble fer-ho amb el màxim acord”.

Escales mecàniques al metro plaça Espanya-Creu Coberta

Pel que fa a la reivindicació del barri d’Hostafrancs de tenir unes escales mecàniques al metro de plaça Espanya-Creu Coberta, Montserrat Ballarín admet que “és difícil canviar un projecte un cop s’està executant” però conclou que “si no es canvia serà una oportunitat desaprofitada”.

Regulació dels lloguers: “Hi ha marge per la negociació”

En l’àmbit regulació del mercat del lloguer i el recurs d’inconstitucional anunciat pel govern de l’Estat a la llei del Parlament de Cartalunya sobre aquesta matèria, Ballarin diu que el Tribunal Constitucional determina qui té la competència, però pensa que “hi ha un marge per la negociació”. Creu que es pot negociar i establir que una llei estatal permeti regular els lloguers i en aquest context subratlla la voluntat del ministre d’administracions públiques Miquel Iceta de dialogar “sobre tots els conflictes”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off