play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

▶ MARC SERRA, regidor del Districte de Sants-Montjuïc
“BComú no s’ha diluït en el pacte amb el PSC, ens hem reafirmat en el nostre programa”

El regidor preveu una Festa Major de Sants sense activitat nocturna i aposta per estendre la Superilla d'Hostafrancs “com una taca d'oli”

RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
“BComú no s'ha diluït en el pacte amb el PSC, ens hem reafirmat en el nostre programa”
/
El regidor Marc Serra (BComú) al mirador de l’Ajuntament. Al fons, el barri d’Hostafrancs | Foto: Ràdio Hostafrancs

ÀUDIO COMPLET DE L’ENTREVISTA AL REGIDOR MARC SERRA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Entrevista a Marc Serra (14-07-2021)
volume_down
volume_up
volume_off

El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, de Barcelona en Comú, posa en valor les diferències amb el soci de govern municipal, el PSC, i reivindica el perfil propi de la formació que encapçala l’alcaldessa Ada Colau en qüestions com la reforma de l’aeroport o la necessitat de regular els lloguers. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs Serra fa balanç dels dos primers anys de mandat municipal i afirma que “el bo dels governs de coalició no és que les diferències es dilueixin sinó que es puguin explicitar i que sigui la ciutadania qui decideixi quin projecte és més atractiu o més necessari”. “No ens hem diluït per les diferències amb el PSC, ens hem reafirmat en el nostre programa electoral, i en la necessitat de repensar la ciutat, el model econòmic i d’abordar l’emergència climàtica”, assegura el regidor Serra.

Qualsevol proposta per l’aeroport que incrementi emissions o destrueixi territori no tindrà el nostre suport

Un exemple visible d’aquestes diferències amb els socis socialistes és la posició sobre l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport que proposa l’operador estatal Aena. Marc Serra afirma que la coincidència entre la consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà, i l’alcaldessa Ada Colau, ambdues rebutjant el projecte plantejat per Aena, “és de sentit comú i hauria de ser innegociable”. El regidor assegura que “qualsevol proposta que faci un partit o determinats lobbys que passi per incrementar les emissions o per la destrucció del territori no tindrà el suport del nostre espai polític”.

És d’agrair el to d’ERC a l’oposició, però ara cal que donin respostes des de la Generalitat

Pel que fa a Esquerra Republicana, Serra agraeix el to d’oposició constructiva i el fet que hagin aprovat els pressupostos municipals. Segons el regidor de Barcelona en Comú “ara cal que des de la presidència de la Generalitat, ERC doni resposta a tots els deutes que hi ha amb la ciutat de Barcelona, en matèries com habitatge públic, escoles bressol o construcció de centres educatius”. “Aquests temes pendents “no són culpa de l’actual president de la Generalitat -afirma Serra- però sí té l’obligació de donar-hi resposta”. “Els 100 dies de gràcia ja han passat. A partir del setembre ens posarem exigents amb el nou govern”, conclou.

Pandèmia: “Cal prendre mesures i anem tard”

De les mesures per combatre la cinquena onada de la pandèmia, el regidor de Sants-Montjuïc exigeix al govern català “celeritat i concreció”. “A nosaltres com Ajuntament ens toca aplicar la normativa, no definir-la. Però per poder aplicar la normativa necessitem instruccions clares. Què s’ha de fer amb les platges? S’han de tancar o no? Què s’ha de fer amb les places?”, diu Serra. El regidor afirma que “cal prendre mesures i anem tard”.

La resposta a la crisi de la Covid

Marc Serra defensa la resposta de l’Ajuntament a la crisi provocada per la Covid. “En comptes de fer una resposta de retallades com la que es va hi va haver l’any 2008, s’ha donat una resposta d’inversió social” . Subratlla que l’any 2020 el pressupost de l’Ajuntament va incrementar en 90 milions d’euros i que per l’any 2021 s’ha aprovat “un dels pressupostos més expansius de la història” .

Imaginem una festa major de Sants sense activitat nocturna

Un dels aspectes en els quals el regidor demana “indicacions clares” a la Generalitat són les festes majors. Marc Serra declara que “és complicat fer prediccions a un mes vista”, però imagina que la Festa Major de Sants “es podrà celebrar encara que no amb activitat nocturna, amb activitats diürnes complint totes les normes de seguretat”.

El regidor garanteix que el Districte posarà “tots els recursos necessaris” perquè les activitats que es puguin desenvolupar amb el marc legal vigent puguin fer-se.

Serra no vol fer prediccions sobre el que passarà a primers d’octubre amb la Festa Major d’Hostafrancs. Remarca, això sí, que “les entitats d’Hostafrancs són referents a tota la ciutat. Van ser les primeres a organitzar-se de forma segura i tenim tota la confiança en les entitats del barri”.

Pressupostos participatius

El regidor, responsable directe de Participació en el govern municipal surt al pas de les crítiques que ha fet l’oposició al procés de pressupostos participatius que va culminar amb les votacions del mes de juny. “ERC i Junts han tingut responsabilitats de govern a la ciutat. Tenien temps de fer mecanismes de democràcia directa i uns pressupostos participatius però el primer govern que ho ha fet en aquesta ciutat ha estat l’actual, de Barcelona en Comú. La participació en aquesta ciutat havia brillat bastant per la seva absència”, assegura.

El primer govern que ha fet pressupostos participatius ha estat el de Barcelona en Comú. ERC i Junts han tingut responsabilitats de govern i no ho han fet

Davant les queixes per la competència entre projectes grans i projectes de barri que han expressat algunes entitats veïnals Serra afirma que “els 76 projectes seleccionats són tots ells projectes d’inversió als barris”. Explica que l’Ajuntament està analitzant els resultats de les votacions i “segur que podrem treure aprenentatges i preparar els pressupostos participatius a l’inici del mandat vinent amb una inversió molt més potent”. El regidor de participació assegura que ha parlat amb l’alcaldessa de la possibilitat d’”arribar als 100 milions d’euros si l’escenari pressupostari és favorable”. Estariem parlant, en tot cas, del proper mandat municipal.

Volem estendre la taca d’oli de la Superilla fins a l’estació de Sants i als entorns del Mercat d’Hostafrancs

Serra defensa que les obres que comencen la setmana vinent per convertir en plataforma única part dels carrers Rector Triadó i Torre d’en Damians marcaran “un punt d’inflexió al barri d’Hostafrancs”. El regidor expressa la voluntat de seguir amb el que considera “un model punter de ciutat pacificada, més saludable i segura” i d’estendre aquest model en el proper mandat “com una taca d’oli, fins a l’estació de Sants o en els entorns del Mercat d’Hostafrancs”.

Pel que fa a altres obres, el regidor s’ha comprès a que el carrer 26 de gener sigui la propera inversió que es faci al barri en arranjament de carrers i anuncia que a partir del setembre farà un procés participatiu “de tres o quatre sessions obertes a tot el veïnat” per definir el projecte de millora del Parc de l’Espanya Industrial, que va ser el més votat en els pressupostos participatius.

Hi ha bones sensacions sobre les escales mecàniques a Creu Coberta, però encara estem esperant una resposta clara i definitiva de Territori

En relació a la reivindicació d’Hostafrancs per tenir escales mecàniques en l’accés al metro orientades al carrer de la Creu Coberta, Marc Serra explica que hi ha hagut contactes amb nou departament de Territori, després de la formació del nou govern. “De moment les sensacions són bones però encara estem esperant una resposta clara i definitiva”, afirma el regidor. Explica que l’Ajuntament ja va presentar a la Generalitat el projecte d’urbanització en superfície i que ha presentat també al·legacions a les obres vinculades a FGC de plaça Espanya perquè es pugui donar una solució tècnica a la reivindicació d’Hostafrancs.

Recollida porta a porta: “No en aquest mandat, però és inevitable”

En resposta a una proposta formulada pel president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas, suggerint una prova pilot a Hostafrancs sobre el sistema de recollida de residus porta a porta, el regidor assegura que no està previst implantar-ho a cap barri de Sants-Montjuïc en els dos anys que queden de mandat. Marc Serra afirma, però, que “és inevitable que aquests sistemes de recollida de residus més sostenibles acabin implementant-se no només a Barcelona sinó en el conjunt del país”. Augura que en un horitzó d’entre cinc i deu anys “no hi haurà contenidors en els nostres carrers”.

Marc Serra, regidor de Sants-Monjuïc | Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off