Les obres a Rector Triadó i Torre d’en Damians estan en marxa

Els treballs per transformar aquestes vies en carrer de plataforma única duraran tot l'estiu i s'acabaran a la tardor

Foto: Ràdio Hostafrancs
play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La poda dels arbres del carrer Rector Triadó (entre Creu Coberta i Consell de Cent) és la primera actuació visible de les obres que aquest estiu es fan als carrers de Rector Triadó i Torre d’en Damians. Són els preparatius que han començat aquesta setmana per transformar els dos trams de carrer en vies de plataforma única, on s’eliminen les voreres, els vianants tindran la prioritat i podran ocupar tot l’espai. Amb la poda de l’arbrat es facilita el pas que vindrà tot seguit. Es retiraran 11 arbres, és a dir, un de cada dos, per evitar la concentració actual que fa que Rector Triadó sigui un carrer ombrívol.

Les obres de transformació dels dos carrers es fan simultàniament i es preveu que durin quatre mesos. A carrer Torre d’en Damians es prioritzen els entorns de l’Escola Joan Pelegrí, que se senyalitzaran per fer més visible l’entrada i la sortida d’escolars i per limitar la velocitat a 30 km/h. S’aprofitarà, a més, per soterrar-hi les línies d’alta tensió, millorar-ne la xarxa de clavegueram i col·locar-hi mobiliari urbà nou.

Aquesta és la part del projecte de Superilla d’Hostafrancs que l’Ajuntament executarà en aquest mandat, però la idea del govern municipal és que en els propers anys aquest model de carrer pacificat segueixin avançant fins a la l’estació de Sants.

L’actuació al carrer del Rector Triadó, que eliminarà una filera d’aparcament per donar més espai als vianants, permetrà guanyar una superfície aproximada de 1.095 metres quadrats. Es retiraran els arbres en mal estat per garantir que els altres exemplars es mantinguin en bon estat. Al carrer de la Torre d’en Damians, la intervenció eliminarà l’aparcament de motos actual i els vianants podran gaudir d’una superfície aproximada de 678 metres quadrats.

Mentre durin els treballs, es garantirà l’accés dels vianants als edificis d’habitatges, locals comercials i a l’Escola Joan Pelegrí. Hi haurà afectacions puntuals als carrers del Consell de Cent i de la Creu Coberta, però s’hi permetrà en tot moment la circulació de vianants, ciclistes i vehicles.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE