play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

El nou ‘Obrim carrers’ incorpora connexions de bus a la plaça de Sants

El regidor Marc Serra diu que l'Ajuntament avaluarà quin grau d'activitat tenen els autobusos durant els caps de setmana i afirma: “Si hi ha noves demandes dels veïns les atendrem”

El carrer de la Creu Coberta, entre les 11h i les 12h, dissabte 4 de setembre de 2021 | Foto: Ràdio Hostafrancs
play_circle_filled
pause_circle_filled
Marc Serra - declaracions sobre 'Obrim carrers' (04-09-20219
volume_down
volume_up
volume_off

El retorn del programa ‘Obrim carrers’ aquest primer cap de setmana de setembre té una novetat pel que fa al transport públic. Cada cap de setmana els autobusos V5 i H10 facilitaran la connexió amb la resta de la ciutat des de la plaça de Sants, ubicada en el centre d’aquest passeig per a vianants de 2 km que es genera cada dissabte i cada diumenge a tot l’eix Creu Coberta-carrer de Sants. El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha estat aquest dissabte al matí a l’antiga carretera per veure el funcionament de les primers hores d’aquesta nova versió d’Obrim carrers’. Serra posa en valor la novetat dels autobusos, que obeeix a una demanda ciutadana.

“Ara el que toca és avaluar això i veure quin grau d’activitat tenen aquestes parades. I si segueixen havent-hi demandes per part dels veïns, les atendrem. Aquests processos nous han d’estar en revisió permanent per tal d’intentar que millorin i que puguin tenir el màxim grau de satisfacció possible”, ha dit el regidor en un contacte amb els mitjans de comunicació al mateix carrer.

Segons Marc Serra aquesta millora del transport públic “ve a ratificar l’èxit d’aquesta iniciativa que té un suport veïnal i comercial molt ampli. El regidor recorda l’enquesta que va fer pública l’Ajuntament el Nadal passat, segons la qual 7 de cada 10 veïns i 8 de cada 10 comerciants estan a favor o molt a favor d’Obrim carrers.

Aquest dissabte, en el mateix carrer Creu Coberta-Sants els mitjans de comunicació ha pogut recollir impressions majoritàriament favorables dels vianants que passejaven tranquil·lament per un asfalt que, de dilluns a divendres, registra el trànsit constant de vehicles, autobusos i taxis.

Per què no hi ha hagut ‘Obrim carrers’ a l’estiu?

Una pregunta freqüent per part dels passejants era per quina raó no s’ha aplicat el tall de trànsit durant els mesos de juliol i agost. Segons el regidor Serra la interrupció de l’estiu obeeix a un motiu doble. D’una banda les altes temperatures de juliol i agost, que conviden poc a sortir a passejar, sobretot durant el dia. “Havíem vist al mes de juny és que baixava el nombre de veïns que sortien a passejar i que potser no tenia sentit”, explica el regidor de Sants-Montjuïc. L’altra raó té a veure amb l’accés a la platja. Per la carretera de Sants passa un bus -el D20- que és el que ens directament a la platja. “Vam pensar que el mes d’agost els veïns tindrien més ganes d’anar a la platja que no pas ganes de passejar per la carretera de Sants i, per tant, que podia ser una bona opció tornar obrir als cotxes i, sobretot, al transport públic. Hem vist que el D-20 anava ‘a tope’ de persones que anaven a la platja”, ha afegit.

Marc serra defineix ‘Obrim carrers’ com “una forma d’imaginar una ciutat diferent; un exercici de visualització, si es vol potser simbòlic, de com pot ser una ciutat en la qual la majoria de l’espai públic no es dedica als cotxes, com està passant ara, sinó que es dedica a les persones” .

El regidor aposta també per intervencions urbanístiques per “pacificar grans avingudes, com s’està fent a l’avinguda Meridiana o com es farà a l’Eixample amb els nous eixos verds”.

Foto: JG Ràdio Hostafrancs
Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off