play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

Crida per recuperar la memòria industrial d’Hostafrancs i de Sants

El Punt Multimèdia de la Casa del Mig, el Casinet i la Lleialtat Santseca busquen testimonis de persones i famílies vinculades a les antigues fàbriques

Foto antiga dels inicis del segle XX, presa a l’interior de la fàbrica tèxtil de l’Espanya Industrial

El Punt Multimèdia de la Casa del Mig, el Centre Cívic Cotxeres-Casinet i la Lleialtat Santsenca en col·laboració amb Donar Veu a la Memòria, la Federació d’Hostafrancs i el Districte de Sants-Montjuïc posen en marxa aquesta tardor un projecte de recollida de testimonis per reconstruir el passat industrial de Sants i Hostafrancs. Durant els segles XIX i XX, aquesta part de Barcelona es va situar a l’avantguarda de la industrialització: les fàbriques proliferaven arreu, des de les més ambicioses com l’Espanya Industrial i Can Batlló, a d’altres de més modestes però igualment importants. Avui, aquest passat industrial és encara present en nombrosos espais i edificis que formen part del nostre paisatge quotidià i al que podem accedir a través de la documentació i les fotografies que s’han conservat.

Es busquen testimonis de persones que van viure d’alguna manera aquell temps d’eclosió industrial: treballadors i les treballadores de les fàbriques però també els seus familiars, que tants cops han sentit històries que formen part d’un imaginari col.lectiu que cal reivindicar.

Es tracta de posar veu i cares a la memòria industrial i obrera d’Hostafrancs i de Sants.

Hi pot participar qualsevol persona que hagi treballat o hagi tingut experiències amb les fàbriques; també familiars d’antics treballadors o treballadores que puguin explicar qualsevol anècdota.

Per participar cal contactar amb l’organització:

  • A través del formulari web: www.puntmultimedia.org/crida
  • Presencialment al Casinet d’Hostafrancs (carrer del Rector Triadó, 53).
  • Trucant al telèfon del Casinet 93 423 04 40

Un cop l’organització tingui les dades de les persones interessades, es posarà en contacte per quedar un dia i concertar una entrevista. L’entrevista s’engestrarà en vídeo o àudio i es farà en algun lloc significatiu i, en cas de mobilitat reduïda, s’intentarà de fer als domicilis dels testimonis. La recollida de testimonis es fa entre els mesos de setembre i desembre.


Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off