play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

Marc Serra: “L’Espanya Industrial ha de ser un parc d’activitat diürna i a la nit s’ha de tancar”

El regidor del Districte es reuneix aquesta setmana amb l'Associació de Veïns d'Hostafrancs per analitzar les botellades i els incidents i què es pot fer per evitar-los

El projecte de millora del parc de l’Espanya Industrial, proposta guanyadora en la votació popular dels pressupostos participatius, està per concretar i en el debat sobre el que s’ha de fer en aquest espai verd ubicat al bell mig dels densos barris d’Hostafrancs i de Sants, hi pesaran les darreres concentracions massives i les botellades. El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, mantindrà contactes aquesta setmana amb l’Associació de Veïns d’Hostafrancs per valorar l’impacte que van tenir les concentracions i incidents que es van produir les nits de finals d’agost, coincidint amb la festa major de Sants. Pel que fa a la millora del parc, l’Ajuntament vol que siguin les entitats veïnals, que van promoure la idea de fer millores en el parc, les que concretin com volen que sigui el projecte, però el regidor Serra ja insinua una idea: la possibilitat de reforçar el tancament del parc a les nits.

“El parc de l’Espanya Industrial ha de ser un pac d’activitat diürna i a la nit s’ha de tancar. Crec que les millores han d’anar més dirigides a potenciar els usos veïnals, familiars i diürns del parc de l’Espanya Industrial, que no pas intentar adaptar-lo perquè s’hi puguin fer activitats massives que no és l’objecte d’un parc”, ha respòs Marc Serra a preguntes de Ràdio Hostafrancs. El regidor afegeix que “ens equivocaríem si penséssim el parc de l’Espanya Industrial com un recinte on desenvolupar grans esdeveniments d’oci nocturn”.

L’anàlisi sobre el que ha passat i sobre com actuar al parc de l’Espanya Industrial el va demanar immediatament després de les nits d’incidents, la vicepresidenta del Consell de Prevenció i Seguretat del Districte i membre de la junta de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Conxita Pérez. Ella es va adreçar al mateix regidor del Districte, Marc Serra, i al tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle. Conxita Pérez demana a Guàrdia Urbana i Mossos “estratègia” per prevenir concentracions massives coincidint amb les festes de la Mercè.

“No barrejar el problema dels botellots amb les festes majors”

Marc Serra fa una valoració “agredolça” de la passada festa major de Sants. “Dolça per la gran responsabilitat de les entitats i dels veïns en les activitats diürnes i nocturnes organitzades en el marc de la festa major”, afirma el regidor. El responsable municipal recorda que les activitats organitzades per les entitats i comissions es van desenvolupar seguint “de manera escrupulosa” la normativa sanitària.

Serra considera que el problema dels botellots excedeix el Districte de Sants-Montjuïc pequè es dona també a les platges de Barcelona, a la Costa Brava, a Madrid o a Sant Sebastià. El regidor creu que aquest problema “no s’ha de barrejar amb el que és la festa major, perquè faríem un mal favor al movient associatiu i veïnal”. El regidor afirma que afrontar el problema dels botellots “És molt complicat en el moment actual en el qual els joves no tenen cap altra alternativa d’oci nocturn. És molt complicat evitar la massificació”.

Conxita Pérez, vicepresidenta del Consell de Prevenció i Seguretat del Districte i representant de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, i Marc Serra, regidor del Districte de Sants-Montjuïc | Imatge: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off