play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

Anna Cuatrecasas serà la pregonera de la Festa Major d’Hostafrancs

L'expresidenta i cantaire de l'Orfeó Atlàntida és la persona designada per l'Associació de Veïns per donar la benvinguda a les festes del barri

Anna Cuatrecasas, expresidenta de l’Orfeó Atlàntida, cantaire i actualment secretària de la junta de l’entitat, serà l’encarregada del pregó que obrirà oficialment la Festa Major d’Hostafrancs el proper dia 1 d’octubre. L’Associació de Veïns d’Hostafrancs, entitat encarregada d’organitzar el pregó, ha fet públic el nom de la pregonera d’enguany, en el que vol que sigui la recuperació del pregó tradicional després d’un any d’absència per culpa de la pandèmia. De fet, l’entitat veïnal ja va pensar en Anna Cuatrecasas per a obrir la festa major de 2020 i el seu president, Josep Ortiz, ha mantingut en secret el nom de la pregonera durant més d’un any, fins a fer-lo públic ara, a les portes de la celebració d’aquest 2021.

Anna Cuatrecasas i Albareda és membre d’una família molt arrelada al barri d’Hostafrancs i vinculada a l’Orfeó Atlàntida durant generacions. Ha estat la primera dona presidenta de l’Orfeó Atlàntida (2011-2019) i la quarta membre de la seva família que s’ha posat al capdavant de la gestió d’una entitat amb 95 anys d’història. Abans que ella van ser presidents de l’Orfeó el seu avi, Joan Cuatrecasas i Cortés (1962-1965), el seu pare, Joan Cuatrecasas i Cuadrat (1984-1990) i el seu germà Lluís Cuatrecasas i Albareda (2002-2006). Jaume Forner, el marit de l’Anna, també és cantaire de l’Orfeó i el va presidir entre 1997 i 2001. Les seves dues filles segueixen la tradició familiar de vincle amb una de les entitats més arrelades al barri d’Hostafrancs i una de les pioneres en el foment del cant coral a tot Catalunya. Mar Forner Cuatrecasas, filla de l’Anna i del Jaume, és la directora musical de la formació infantil de l’Orfeó, el cor Petita Atlàntida.

La pregonera de la Festa Najor d’enguany , Anna Cuatrecasas, és membre de la junta de l’Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs, entitat gestora de Ràdio Hostafrancs.

Recuperar el pregó després d’un any de parèntesi

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs és per tradició al llarg de tota la història de la Festa Major d’Hostafrancs l’entitat que convoca el pregó i escull el nom de la persona encarregada de donar la benvinguda a les festes del barri. També tradicionalment el pregó de la Festa Major d’Hostafrancs es fa en un acte solemne a la Sala de Plens de la seu del Districte, al carrer de la Creu Coberta, en l’edifici de l’antiga tinença d’alcaldia d’Hostafrancs. És igualment tradicional que l’Orfeó Atlàntida ofereixi un petit concert durant l’acte del pregó.

Aquest any l’Associació de Veïns d’Hostafrancs ja va decidir fa mesos que a diferència de l’any passat sí que hi hauria el tradicional pregó. La ubicació del pregò del dia 1 (a l’Alcaldia o al Casinet d’Hostafrancs) l’acabarà de decidir l’entitat en una reunió en els propers dies on es valoraran els canvis que hi ha hagut en la normativa d’aforaments per a actes públics en espais tancats i que ara permeten ja un 70% de l’ocupació.

Tota la Festa Major al detall es presenta aquest dimarts

La Festa Major d’Hostafrancs d’enguany es desenvoluparà entre els dies 1 i 10 d’octubre. El cartell i el contingut detallat de les activitats d’aquests 10 dies es donaran a conèixer aquest dimarts 14 de setembre, a partir de les 19 h, en un acte públic que es farà al Casinet d’Hostafrancs. Un acte amb la participació del regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, de la regidora-presidenta del Consell de Districte, Neus Munté, i del president de la Federació d’Hostafrancs, Josep Espín.


Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open

EN DIRECTE

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS
volume_down
volume_up
volume_off