▶ AGUS GIRALT
“La millora del parc de l’Espanya Industrial hauria d’incorporar explicació sobre l’antiga fàbrica”

L'historiador i coordinador de la Lleialtat Santsenca parla sobre la recuperació de la memòria històrica dels espais industrials

ENTREVISTES
ENTREVISTES
“La millora del parc de l'Espanya Industrial hauria d'incorporar explicació sobre l'antiga fàbrica”
/

play_circle_filled
pause_circle_filled
Entrevista a Agus Giralt (setembre 2021)
volume_down
volume_up
volume_off

L’historiador Agus Giralt, coordinador de la Lleialtat Santsenca defensa que el projecte de millora del parc de l’Espanya Industrial que s’ha de fer en aquest mandat “tingui en compte el passat de l’antiga fàbrica”. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, Giralt explica la iniciativa que han posat en marxa la Lleialtat Santsenca, el Punt Multimèdia de la Casa del Mig i el centre cívic Cotxeres-Casinet per recollir testimonis de persones que ajudin a reconstruir el que era la vida i l’activitat a la fàbrica tèxtil de l’Espanya Industrial, i altres antigues fàbriques del Districte.

Giralt remarca que edificis com la Casa del Mig o el Casinet són mostra d’aquell passat industrial i de les relacions socials que es donaven a l’antiga fàbrica però “quan entres al parc no hi ha res que ens ho expliqui”. La iniciativa de recollir testimonis en vídeo o en àudio de persones que tinguin vivències familiars d’aquell passat industrial compta amb la col·laboració de Donar Veu a la Memòria, de la Federació d’Hostafrancs i del Districte de Sants-Montjuïc.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *